KRISTIANSAND: — Han var en inspirasjon for bilentusiaster, og et stort idol fra filmene. Filmene har vært med på å gjøre mange interessert i bil, sier Douglas Viga Smith.

Paul Walker var passasjer i bilen da han og sjåfør Roger Rodas omkom i en bilulykke lørdag. Foto: Dan Watson

— Trist og tragisk

Han styrer motorklubben Street Meet på Sørlandet, og er en av initiativtakerne bak minnestunden som skal finne sted søndag. Forrige lørdag døde den amerikanske skuespilleren Paul Walker, og sjåføren i bilen Roger Roddas, i en bilulykke utenfor Los Angeles. Han var best kjent som skuespiller i filmserien "The Fast and the Furious".

— Det var en trist og tragisk beskjed, men han gjorde noe han likte veldig godt da han døde. Vi tror dette arrangementet blir en fin måte å hylle ham på.

Ikke bekymret for trafikksikkerheten

Smith anslår at det kommer nærmere 300 biler for å delta på kortesjen, som skal gå fra Sørlandssenteret, til Lund og videre til Kvadraturen, før de tar samme rute tilbake igjen. Tirsdag kveld hadde 442 personer meldt fra om sin deltakelse på arrangementets Facebook-side.

Douglas Smith er ikke bekymret for trafikksikkerheten som følge av de mange bilene.

Paul Walker var best kjent fra filmserien "The Fast and the Furious" Foto: Andrew Medichini

— Vi informerer politiet om ruta, så de kjenner den i god tid. Vi vil ha en bil som ligger i front og styrer, og hastigheten vil følge fartsgrensene, sier han.

UP-sjef i Agder Øystein Krogstad sier at et slikt arrangement ikke trenger å bety dårligere trafikksikkerhet, så lenge alle holder seg til trafikkreglene. Han hadde ikke hørt om arrangementet da Fædrelandsvennen ringte tirsdag.

Også i Oslo og Trondheim vil det bli holdt lignende arrangement.