KRISTIANSAND: Rasmussen-familien bekler de tre øverste plassene på formuetoppen i Kristiansand.

Rannfrid Rasmussen er Kristiansands rikeste. Hun er også landets rikeste kvinne. 77-åringen står oppført med en formue på drøyt 2,4 milliarder kroner. Med dette havner hun såvidt utenfor topp-ti lista over landets mest formuende. Hennes bror, Einar Johan (75), som i flere tiår drev shipping— og eiendomsinvesteringsselskapet til familien Rasmussen, har en formue på 681 millioner kroner.

Sjekk formuetoppen for Kristiansand her!

I mellom de to finner vi Dag Rasmussen, sønnen til Einar Johan, som i dag er direktør og medeier i Rasmussengruppen A/S. 44-åringen står i årets skattetall oppført med en formue på nesten to milliarder kroner (1.9).

Se topplisten for Kristiansand her.

Den andre familien som går igjen på foremuetoppen i Kristisand er Skeie-familien.

Begynte med heisekraner

Bjarne Egill Skeie (68) er ingeniøren som kom fra Eiken til Kristiansand og begynte sin karriere med å konstruere heiskraner til oljebransjen. Konstruksjonen var så suksessrik at han tok med seg kunnskapen videre till flere selskaper som han enten har solgt eller er sitter med eierandeler i. 68-åringen står oppført med en formue på 598 millioner kroner.

Kona, Aud, kommer ikke langt etter med en formue på snaut fem hundre millioner kroner.

Døtrene Lena og Stina Skeie havner innenfor topp ti lista med formuer i overkant og underkant av fire hundre millioner kroner.

Sjekk formuetoppen for Kristiansand her!

Enslig svale

Den eneste utenom disse to familiene som sikrer seg en plass blant de ti rikeste i Kristiansand, er Kruse-Smith eier Tomas Leire (64). Med en formue på 438 millioner kroner plasserer han seg på en sjette plass over byens mest formuende. Formuen hans har økt med drøyt 100 millioner kroner fra i fjor til i år.