KRISTIANSAND: Skuespilleren, som vokste opp på Spangereid i Lindesnes, ble landskjent etter sin rolle som Thor Heyerdahls flåtemann Knut Haugland i "Kon-Tiki". Nå har innsatsen der gitt nordmannen en rolle i filmen "Northmen – A Viking Saga".

— Det er hyggelig å bli plukket ut til å gjøre noe uten at jeg selv har søkt på en jobb. Selv i Norge må jeg stort sett prøvefilme. Men her var det sånn at de så "Kon-Tiki", så min Knut Haugland, og tenkte "Her er det noe som vi trenger". Og det er selvfølgelig en kjempekompliment, sier Santelmann til VG Nett.

Sørlendingen har vært i Hollywood i forbindelse med Oscar-showet natt til mandag, der "Kon-Tiki" var nominert til beste fremmedspråklige film, og møtte regissøren Claudio Fäh i forrige uke. Fäh har tidligere laget "Hollow Man 2" og "Sniper: Reloaded".I "Northmen – A Viking Saga" skal Santelmann spille vikinghøvdingen Asbjørn. Sammen med mannskapet sitt strander han i Alba, som er fiender av det vikingstyrte Danelag. Kongen av Alba sender sine mest fryktede menn etter vikingene, og kampen for å overleve er i gang. Men når Asbjørn og hans vikinger treffer på en kristen munk, som taler bedre med sverd enn med ord, begynner ting å skje.

— Det er en action/underholdningsfilm, så da må jeg lære meg å sloss, sier Santelmann, som også spilte i den norske filmen "Flukt" i fjor.

Filmen er foreløpig ikke fullfinansiert, men opptakene er planlagt til september og vil skje i Bulgaria.