Aambø har vært sjef siden 2004. Han har fått kritikk etter de svake resultatene i London-OL. Aambø annonserte sin avgang på en pressekonferanse fredag. Assisterende toppidrettssjef Tore Øvrebø konstitueres som toppidrettssjef fra 16. september.

«Toppidrettssjef Jarle Aambø går over i en nyopprettet stilling i NIF og slutter som toppidrettssjef. Aambø skal sitte i stillingen i en måned til, før han går over i sin nye rolle», het det i en pressemelding fra Norges Idrettsforbund.

Moldenseren har vært leder i toppidretten i 25 år, og tilknyttet Olympiatoppen i 20 av disse, de siste ni årene som toppidrettssjef. Aambø tok over etter Bjørge Stensbøl i 2004. — Tiden har kommet til å gå videre i en annen rolle. Jeg har vært her i 20 år, de siste ni som leder. Det gjør at man tenker i et litt lengre perspektiv. Alltid sagt jeg ikke skulle bli pensjonist i rollen som toppidrettssjef. Jeg har hatt fantastisk spennende og utfordrende år her, sa Aambø på fredagens pressekonferanse.

— Når Jarle nå velger å gi seg, opplever jeg det som både spennende og utfordrende å få lede arbeidet med å videreutvikle Olympiatoppen og norsk toppidrett i tiden fremover, sier Tore Øvrebø. (©NTB)