Ica bekrefter mandag at også de har funnet hestekjøtt i sin frossen-lasagne. Lasagnen er for lengst fjernet fra butikkhyllene.

Nå oppfordrer dagligvarekjeden folk som har lasagnen i fryseren til å levere den tilbake til butikken eller kaste den.

Også Icas lasagne er produsert av det nederlandske selskapet Comigel, som har fått hestekjøtt levert som biff fra det franske selskapet Spanghero.

Ica opplyser at lasagnen er det eneste produktet selskapet har fått levert fra Comigel.

Før helgen bekreftet både Norges-Gruppen, Coop og Rema at deres frossenlasagner fra samme produsent inneholdt hestekjøtt.

Opprullingen av skandalen begynte da Findus i Storbritannia oppdaget at deres frossenlasagne, som produseres av Comigel, inneholdt hestekjøtt, mens det på pakken sto at den var laget av storfekjøtt.

Comigel leverer ferdigmatprodukter til en lang rekke dagligvarekjeder over hele Europa, som selges under mange forskjellige merkenavn.

Comigel fikk kjøttet til produktene levert fra det franske selskapet Spanghero. Franske myndigheter gikk før helgen ut og sa at selskapet trolig er det første som sendte hestekjøtt merket som storfe i omløp.

Toppsjefen i Spanghero, Barthelemy Aguerre, beskyldte fredag franske myndigheter til å være for raskt ute med å peke ut syndebukker. Han skylder på de rumenske slakteriene selskapet fikk kjøttet sitt fra, og sier selskapet skal bevise sin uskyld i saken.

Før helgen skrev imidlertid flere medier at de har sett dokumentasjon på at selskapet har kjøpt kjøtt med kodemerkingen for hest fra de involverte slakteriene.