— De mest interessante tingene vet folk ikke om, sier Norwegian-sjefen.

Mannen som har bygd opp det norske flyselskapet til å bli det tredje største lavprisselskapet i Europa etter Ryanair og EasyJet, skal skrive om arbeidet med den suksessrike norske bedriften.

Dermed kommer Bjørn Kjos, som har inntatt posisjon som en av landets mest profilerte næringslivsledere, med sin egen beretning om hvordan Norwegian ble startet og bygd opp til en norsk og europeisk luftfartssuksess.

Boken skal komme ut i løpet av høsten.

Mye feil

En dokumentarbok om Norwegian kom ut på Kagges forlag i fjor. «Høyt spill» het den og var skrevet av Jacob Trumpy. Den satte Kjos liten pris på, og mente mye i den var feil.Det gjentar han nå også. Overfor det anerkjente luftfartsmagasinet Airline Business, som skriver om Kjos´ bokarbeid, sier den norske gründeren:

— Det var hendelser som han bare gjettet om og de aller mest interessante sakene vet han ingenting om, sier Kjos til bladet.

Mye om Kjos

Kjos medvirket ikke på noen måte til boken i fjor, og bidro heller ikke med fakta til den. I intervjuer senere har Kjos, bl.a. i dette intervjuet med Aftenposten, beklaget at boken brakte til veis mange uriktige påstander.

Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen bekrefter overfor Aftenposten at Kjos skriver på boken:

— Det er en biografi om privatpersonen og Norwegian-sjefen Bjørn Kjos, sier han.

— At han ser seg tilbake kan bli tatt som et signal om at Kjos er i ferd med å gi seg?

- Nei, det er det ikke. Kjos forbereder ikke å gå av som Norwegian-sjef, sier informasjonssjefen.

Tilbakeviser påstand om feil

Ifølge Airline Business skal boken bli «den sanne historien om Bjørn Kjos og hans tid med Nowegian».

Fra før har Kjos skrevet krim, og hans debutroman " Murmanskaffæren" , er en spionthriller og kom ut i 2006. Fofatter av dokumentarboken "Høyt spill", Jacob Trumpy, tilbakeviser uttalelsen fra Bjørn Kjos om feil og gjetninger i boken:

— Jeg hadde dekket flybransjen i seks år da boken kom ut ifjor. Jeg hadde rundt 50 kildemøter med personer både innenfor og utenfor selskapet, også i ledelsen i selskapet. Tilbakemeldingene har vært at boken er grundig. Når Kjos selv gir ut en bok, så er jeg ydmyk for at hans innsikt om selskapet er bedre enn noen. Jeg gleder meg til å lese boken hans, skriver Trumpy i en epost til Aftenposten.