På trening: Venke Knutson og dansepartner Egor Filipenko trener tre timer hver eneste dag. Enkelte dager har de også to danseøkter. På trening: Venke Knutson og dansepartner Egor Filipenko trener tre timer hver eneste dag. Enkelte dager har de også to danseøkter. Foto: Sondre Steen Holvik

- Tenkte på å stikke av fra dansegulvet

Venke Knutson var så nervøs før premieren på " Skal vi danse" at hun vurderte å stikke av.

Venke Knutson og dansepartner Egor Filipenko kan fleipe om hvor dårlig det gikk med dansingen på premieren, men duoen har store planer om å vise seg fra en helt annen side på parketten når tango stå for tur lørdag. Foto: Sondre Steen Holvik

OSLO: — Da vi skulle inn på dansegulvet og det gikk opp for meg at jeg skulle danse, og ikke synge. Huff, det var skikkelig ubehagelig. Jeg er jo virkelig ingen danser, sier Venke Knutson (34).

I årets første utgave av "Skal vi danse" endte Venke Knutson og partneren Egor Filipenko på 21 poeng, og den femte beste poengsummen for sin cha-cha-cha.

— Jeg er ikke så fornøyd med det, for jeg vet at jeg kan bedre. Men nervøsiteten tok overhånd, så sånn ble det bare, sier hun.

I følge Knutson selv gikk det ikke helt som ønsket på premieren.

— Jeg kjente nok litt mer på de andre sine følelser enn mine egne. Og bekymret meg for mye over hva de andre skulle mene noe om dansinga mi, forklarer hun og ramser opp hva hun tenkte på:

— Hvor tett jeg danser med Egor, om jeg smiler for mye, for lite. Slike tullete ting, sier hun, og innrømmer at hun hadde mest lyst til å droppe hele programmet i minuttene før navnet hennes ble ropt opp.

— Jeg sto seriøst og vurderte om jeg skulle stikke av, og tenkte på om TV2 hadde en plan B om jeg gjorde det. Men jeg er veldig glad for at jeg ikke gjorde det! Tross litt klums - dansing er utrolig gøy! Og jeg er veldig glad for at jeg tok denne utfordringen, smiler hun.

Tango på programmet

Men nå er forrige ukes cha-cha-cha historie. Da Fædrelandsvennen ble med Venke Knutson og Egor Filipenko på dansetrening i Oslo denne uka, var det tango som stod på programmet.

— Tango er kjempegøy, og jeg kjenner at det er en dans jeg trives med, sier Venke som håper hun klarer å slippe seg mer løs denne lørdagen.Denne lørdagen ryker det første danseparet ut av konkurransen. Dommer- og publikumsstemmer fra forrige lørdag og stemmene parene får i denne lørdagens program slås sammen. Siden det bare er dommerstemmene fra forrige lørdag som er gjort kjent, er det selvsagt helt uvisst hvordan utfallet blir. Og Venke kjenner hun er spent.

— Selv om den første runden var ubehagelig, begynner jeg å bli varm i trøya. Vi har hatt ei kjempegod treningsuke, så nå håper jeg virkelig folk stemmer på oss, sier hun.

Hvis noen dansepar ender med samme poengsum etter programmets andre runde, vil publikumsstemmene telle litt mer enn poengsummen fra dommerne.

Ingen ballerina

34-åringen legger ikke skjul på at hun har brukt mye tid på å bli komfortabel med dansen. For selv om hun er vant til å opptre foran et stort publikum, føler hun seg likevel litt som Bambi på isen når hun entrer parketten. Hun har liten danseerfaring fra før.

— Tidligere trodde jeg kanskje det bodde en liten ballerina i meg, men jeg har vel funnet ut at det kanskje ikke gjør det likevel. Men jeg blir bedre og bedre, altså, ler hun.

Det er også en treningssak å bli komfortabel med de små dansekostymene.

Venke Knutson og dansepartner Egor Filipenko kan fleipe om hvor dårlig det gikk med dansingen på premieren, men duoen har store planer om å vise seg fra en helt annen side på parketten når tango stå for tur lørdag. Foto: Sondre Steen Holvik

— Jeg er ikke helt fortrolig med kjolene. Jeg fikk den lengste kjolen jeg kunne få til Cha-cha-cha, og denne gangen skal jeg ha en lang kjole. Jeg vet faktisk ikke om jeg noen gang blir komfortabel med dem, sier hun.- Å joda, skyter dansepartner Egor Filipenko inn, og tilbyr seg å betale Venke 1000 kroner dersom det i program nummer sju viser seg at hun fortsatt bekymrer seg over de korte kjolene.

— Du kommer til å gi blaffen. Jeg tror ikke noen få centimeter fra eller til på låret vil spille noen rolle for deg da, altså. Bare vent å se, sier han.

Virkelighetsflukt

Siden midten av august har Venke Knutson øvd to til tre timer hver eneste dag sammen med sin dansepartner. Noen dager har de også hatt to økter.

— Det er litt av en virkelighetsflukt, og veldig deilig. Det er fantastisk start på dagen når vi trener om morgenen, slik som i dag.

Til tross for at Venke mener noe annet, synes Egor at det absolutt bor en ballerina i henne. Allerede etter første møte var han overbevist om at hun kom til å bli flink til å danse.

— Jeg har en sånn sjekkeliste på punkter jeg mener skal til for at hun skal bli flink. At man er energisk, har utstråling, har trent kropp og er lett, slik at man kan klare fine løft. Venke fikk check på alt, og har et fantastisk potensial for å gjøre det bra, skryter den profesjonelle danseren.

Fin gjeng

Venke Knutson synes miljøet i "skal vi danse-gjengen " er bra. Hun gleder seg til hver eneste trening, og håper hun får muligheten til å prøve seg på mange danser.

— Nå har jeg begynt å glede meg til alle dansene. Jeg vet jo så lite om hver enkelt av dem og synes alt er moro. Men jeg håper spesielt at jeg får mulighet til å danse jive. Det virker veldig gøy, sier hun.

34-åringen har rukket å bli godt kjent med de andre deltakerne, og har latt seg imponere av alle sammen.

— Jeg kan jo ikke så mye om dans, så jeg synes alle er kjempeflinke. Men jeg ser jo når Egor og de andre blir skikkelig imponert, sier hun, og avslører samtidig at Hotel Cæsar-skuespiller Kim Daniel Sannes er en av favorittene internt.

— Han er favoritten blant de proffe gutta. Han gir jernet og er kjempeenergisk. Men min egen favoritt vil jeg ikke avsløre, avslutter det sørlandske dansehåpet.

Vis fakta ↓
Fakta