OSLO: Det varMette Yvonne Larsen som foreslo Agnar Aspaas og Terje Tørrisen som nye sakkyndigetil å vurdere Anders Behring Breivik. Larsen er koordinerende bistandsadvokatfor ofrene etter angrepet på Utøya 22. juli.

–Grunnen til at jeg foreslo disse som sakkyndige var at det virker som om de eri stand til å gjøre en god jobb, og at de er uavhengige av hverandre, sierLarsen til NTB.

Onsdagble de to oppnevnt, og bistandsadvokaten tror nå saken kan bli enda bedreopplyst gjennom den nye sakkyndigrapporten de skal levere.

– Det erviktig at alle sider av saken blir opplyst før rettssaken, og jeg er veldigglad for at rettssaken ikke utsettes, sier hun.

Larsenselv fryktet at rettssaken skulle starte uten at retten hadde tilstrekkeliggrunnlag for å vurdere den siktede, slik at den kunne blitt utsatt underveis.

– Dagensavgjørelse var en svært klok avgjørelse av en klok dommer, sier hun.

Hellerikke Siv Hallgren, koordinerende bistandsadvokat for ofrene etter angrepet påregjeringskvartalet 22. juli, har innvendinger mot de nye sakkyndige.

– Jeg erglad for at det er avgjort å be om en ny sakkyndigrapport, og det er riktig atretten får et bredere grunnlag for sine avgjørelser, sier Hallgren til NTB.