Norske Christian Tunge har fredag kveld tatt dette bildet fra området der skytingen fant sted. Foto: Christian Tunge

SISTE: Frankrike innfører unntakstilstand og stenger grensene etter angrepene i Paris, opplyser president François Hollande.

CNN melder at det har vært angrep også mot kunstmuseene Louvre og Centre Pompidou i Paris, mens radiostasjonen Europe 1 melder om en skyteepisode ved Les Halles. Enkelte kilder melder om opp til seks forskjellige angrep.

Minst 60 personer er drept i angrepene, ifølge den franske TV-kanalen BFMTV.

En person med automatvåpen ropte ifølge avisa Liberation «Allah Akbar» før han åpnet ild ved restauranten Petit Cambodge og baren Le Carillon i det ellevte arrondissement i Paris, ifølge BBC.

Vitner på stedet forteller at gjester, blant dem en gruppe utenlandske studenter, kastet seg under bordene da skytingen begynte, og at det lå minst fire eller fem døde på bakken.

Selvmorsangrep

Omtrent på samme tid fant tre eksplosjoner sted på en bar nær Stade de France der Frankrike spilte landskamp i fotball mot Tyskland, ifølge kanalen. Minst tre mennesker er drept ved stadionet, i det som politiet sier var to selvmordsangrep.

Et øyenvitne forteller at vedkommende hørte over 100 skudd, skriver avisen Liberation. Avisa sier at en væpnet person stakk fra stedet.

Den franske avisen le Figaro melder om skyting på et tredje sted i Paris, i rue de Charenton, og på Place de la Republique skjøt en mann flere salver med et kalasjnikov automatgevær.

Gisler i konserthall

Fransk politi melder dessuten at det er tatt et hundretall gisler i konsertsalen Bataclan i den franske hovedstaden.

Bataclan ligger rundt 200 meter fra de gamle lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo, ikke langt fra restauranten Petit Cambodge.

Vitner på stedet sier de hørte et stort smell og rundt tjue skudd fra lokalet der det amerikanske bandet Eagles of Death Metal holdt konsert, melder avisen Liberation.

Flere polititjenestemenn opplyser om at rundt 100 personer holdes som gisler i konsertsalen, og minst 35 personer er drept.

Hollande i sikkerhet

Frankrikes president François Hollande var til stede på Stade de France under landskampen. Politihelikoptre sirklet rundt i lufta da han ble fraktet i sikkerhet, ifølge TV-kanalen iTele.

Sent på kvelden satt han i krisemøte med flere ministre, blant dem statsminister Manuel Valls og innenriksminister Bernard Cazeneuve, i et sikkert rom i innenriksdepartementet.

Politiet har sperret av flere nabolag der skyteepisodene har funnet sted, og helikoptre sirkler rundt i lufta over byen. Politiet ber folk holde seg hjemme. Stade de France er evakuert, og fotballtilskuerne er sendt hjem.

Norske borgere

Norges ambassade i Paris jobber med å kartlegge situasjonen for norske borgere i byen og de ansatte ved ambassaden i forbindelse med angrepene.

Det opplyser pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet overfor NTB fredag kveld.