En valgdagsmåling viser en oppslutning om president François Hollandes parti på 42 prosent, klart bak det konservative opposisjonspartiet UMP som får 49 prosents oppslutning. Målingen, som er utført av meningsmålingsinstituttet BVA, viser også at ytre-høyrepartiet Nasjonal front har fått en oppslutning på 9 prosent.

Sosialistpartiet har blant annet mistet kontrollen i byene Reims, Pau og Quimper, ifølge en måling utført av Ipsos for fransk fjernsyn.

Målinger viser at Nasjonal front har sikret seg kontrollen i de to mellomstore sørfranske byene Beziers og Fréjus. Marine Le Pens parti ligger også an til å vinne i ytterligere to kommuner.

Sosialistpartiet ligger på sin side an til å tape rundt 100 kommuner til høyresiden i lokalvalget i Frankrike. Regjeringspartiet har dermed ikke lykkes med å mobilisere venstresiden før borgere i 6.555 franske kommuner gikk til urnene søndag.

Tidlige målinger tydet på en enda lavere valgdeltakelse enn i forrige valgrunde, da deltakelsen endte på 63,5 prosent. (©NTB)