-  Dette er en spesiell dag. Både vemodig og spennende. Etter å ha jobbet tett med så mange gode HP Norge— kolleger i snart fem år, i en omfattende omstillingssituasjon, gjør at det er vanskelig å skille lag, sa Anita Krohn Traaseth torsdag etter å ha blitt presentert som Innovasjon Norges nye toppsjef.

Den profilerte næringslivslederen la til at fristelsen ved å lede statens selskap for gründerskap og næringsutvikling, ble for stor.

- Lederoppgaven og den nasjonale oppgaven som Innovasjon Norge representerer var svært motiverende og umulig å si nei til, sa hun.

Flere direktørjobber bak seg

Krohn Traaseth har vært administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge i snart fem år.

Hun har tidligere vært administrerende direktør i kommersialiseringsselskapet Simula Innovation og hatt samme stilling i selskapet Intelligent Quality AS. Hun har også vært strategidirektør i Det Norske Veritas.

-  Jeg er meget tilfreds med at Krohn Traaseth skal overta som administrerende direktør i Innovasjon Norge. Hun har solid erfaring fra ledelse med teknologi, gründervirksomhet, innovasjon, omstilling og strategi. Hun har avgjort de egenskapene som trengs for å lede Innovasjon Norge i tiden som kommer, sier styreleder i Innovasjon Norge, Reidar Sandal.

Anita Krohn Traaseth tiltrer stillingen 15. september.

Varslet sin avgang

Krohn Traaseth har tidligere vært tydelig på at hun ikke vil sitte for lenge som leder i samme selskap.

-  Jeg kommer ikke til å sitte i toppsjefsstolen i HP Norge mer enn maks fem år, fordi jeg mener det er viktig med nye ledere, ny energi og ny kompetanse for å løse nye oppgaver, skrev hun i et blogginnlegg før hun var ett år inn i sin nye topplederjobb.

Hun har også vært svært åpen om sine profesjonelle nedturer.

Blant annet at hun ble arbeidsløs, og at hun fikk et nytt syn på nedbemanning etter å ha stått i kø hos Nav. Det siste halve året har hun fått mye oppmerksomhet for boken Godt nok for de svina , en bok om ledelse og personlig utvikling.

Hun har også fått betydelig oppmerksomhet for sin aktivitet i sosiale medier, hvor hun har vært opptatt av å heie frem andre kvinner.

Schjøtt-Pedersen nådde ikke opp

Finn Kristian Aamodt har vært konstituert som administrerende direktør i Innovasjon Norge siden nyttår og søkte også stillingen på permanent basis. Det gjorde også tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Han har i intervju med Dagens Næringsliv tidligere erkjent at han har ansett jobben på toppen av Innovasjon Norge som noe nært «drømmejobben».

Gunn Ovesen takket for seg som toppsjef ved årsskiftet. Hun hadde da sittet som øverste leder for Innovasjon Norge i ti år.

Innovasjon er et statlige selskap og skal fremme gründerskap og næringsutvikling. De har over 700 ansatte og er til stede i mer enn 35 land.