Personen ble funnet utendørs ved Solkollen i Lillesand. Politiet ble varslet søndag klokka 11.45. Ved 13-tiden ble funnstedet og den avdøde undersøkt av politiets kriminalteknikere.

Ikke noe kriminelt

— Åstedsundersøkelsene er avsluttet. Saken etterforskes som mistenkelig dødsfall, opplyste operasjonsleder Geir Andersen ved 15-tiden søndag.

Ifølge Andersen er det ikke noe som tyder på at vedkommende er utsatt for en kriminell handling.

Fortsatt mistenkelig

Tirsdag forteller lensmann Kjetil Nygård at den omkomne skal obduseres.

- Sakens faktum har ikke endret seg noe. Vi har foretatt avhøre, men det er ingen opplysninger som peker i retning av at det ligger noe kriminelt bak. Men i og med at vedkommende er funnet slik, er det bra at vi får obduksjon, slik at vi kan fastslå dødsårsaken, sier Nygård.

Mandag formiddag sa lensmann Kjetil Nygård i Lillesand at de venter på rapport fra krimteknikerne.

— Vi avventer rapporten fra de krimtekniske undersøkelsene. Status i saken er ikke endret så langt, vi etterforsker fortsatt dødsfallet som mistenkelig, sier Nygård.

Omkomne er identifisert

Den omkomne er identifisert og de pårørende er varslet.

— Navnet er ikke frigitt, og de pårørende har ikke ønske om at navnet skal frigis. Det som nå er aktuelt, er å snakke med de som har hatt mest kontakt med vedkommende i det siste. Vi håper å få klarhet i om de har opplysninger som kan bidra i saken, sier Nygård.

Funnstedet, som ligger ved Stykkene i Lillesand, ble sperret av mens politiet gjorde sine undersøkelser.

— Det er naturlig at krimteknisk sendes ut når en person er funnet død og vi ikke kjenner omstendighetene, sa innsatsleder Stian Pauschert i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennens reporter på stedet.