Torsdag kveld kom meldingen om at væpnede menn hadde avfyrt skudd inne på Serena Hotel i Kabul. Mange utlendinger holder til på hotellet, men det er ikke kjent om noen nordmenn befant seg på hotellet da angrepet skjedde.

Kort tid etter at alarmen gikk ble hotellet omringet av politiet, mens afghanske spesialstyrker rykket inn. Også norske soldater deltok i aksjonen, opplyser Forsvaret.

— Et mindre antall norske spesialsoldater er til daglig veiledere for det afghanske kontraterrorpolitiet. De har sammen med afghanske politifolk rykket ut til Serena Hotel, opplyser major og pressetalsmann for forsvarssjefen Eystein Kvarving til NTB. Soldatene tilhører Forsvarets spesialkommando (FSK).

En kvinne som er gjest på hotellet, sier at skytingen tilsynelatende begynte i hotellets restaurant. Hun forteller at hun ble brakt i sikkerhet sammen med andre gjester. En annen gjest som gjemte seg på rommet sitt, sa at han kunne høre sporadiske skudd.

En stund gikk det rykter om at skytingen skyldtes en krangel mellom bevæpnede vakter, men i løpet av kvelden tok Taliban ansvaret for angrepet. (©NTB)