Med et hopp på 98 meter og 127,5 poeng vant Takanashi overlegent på hjemmebane. Ti poeng skilte ned til toer, tyske Carina Vogt som hoppet 96 meter. Sveitsiske Bigna Windmüller ble treer, 1,6 poeng foran den norske duoen på fjerdeplass.

Lundby hoppet 89,5 meter, mens Smeby hadde et svev på 91 meter. På grunn av sterk vind i Zao ble det bare avviklet én omgang i søndagens renn. For Takanashi har det vært en strålende sesong. Hun har vunnet 8 av 9 verdenscuprenn denne sesongen.

— Jeg er veldig glad for at jeg vant to renn foran så mange supportere. Det ble en vanskelig konkurranse på grunn av værforholdene. Heller ikke i dag klarte jeg å sette telemarknedslag, men sikkerheten er det viktigste for meg, sa Takanashi. Hun seiler opp som den store gullfavoritten i Sotsji-OL neste måned.

Line Jahr hoppet 86 meter og fikk 102,6 poeng. Det holdt til åttendeplass. Anette Sagen trøbler foran vinterlekene. Skader og sykdom har preget Helfjell-hopperen i vinter. Med 83 meter, 85,2 poeng og en skuffende 25.-plass spøker det for Sagens OL-tur.

Gyda Enger hoppet 80,5 meter. Det ga 80,4 poeng og 30.-plass i japanske Zao søndag morgen. (©NTB)