Det var Michael Crichton som skapte Jurassic Park-universet med sine to bøker om de genetisk gjenopplivede beistene. Den første boken om dinosaurene kom ut i 1990, og tre år etter hadde Steven Spielberg vekket dem til live på det hvite lerretet. Crichton fulgte opp med «The Lost World» i 1995 og den boken ble overført til kinosalene to år senere.

Tredje

Crichton hadde imidlertid ingenting å gjøre med Jurassic Park III» som fulgte i 2001. Også Spielberg holdt seg unna denne. De tre første filmene var alle økonomiske suksesser, og det har i flere år blitt spekulert i om det blir en fjerde film i serien. Så tidlig som i 2002 hintet Steven Spielberg om at han kunne tenke seg å spille en rolle i dette. I 2007 fortalte blant annet Laura Dern at hun hadde fått en forespørsel om å bidra i en fjerde film. Flere spekulasjoner har fulgt siden dette og planene har ikke blitt lagt endelig på is.

Død

Denne uken fortalte imidlertid produsentene Frank Marshall og Kathleen Turner til Celebritytruth.com at de hadde mistet litt av gnisten. Crichton døde av kreft i november, og produsentene har tatt dette som et tegn.

– Jeg vet ikke. Du vet, da Crichton døde følte jeg på en måte at det var det. Kanskje det var et tegn på at vi ikke skulle tulle mer med det, sa han.

Dermed ser det foreløpig ut til å være stopp for våre forhistoriske venner. Men når Harrison Ford kan ta på seg hatten og leke actionarkeolog i en alder av 66 år er det kanskje ikke umulig at Spielberg også vekker til live noen andre fossiler?