FREDRIKSTAD/OSLO: En person som politiet antar er gjerningspersonen ble pågrepet to timer etter at politiet ble kjent med truslene mot Glemmen videregående skole i Fredrikstad klokken 11.32 torsdag.

Ifølge øyenvitner ble en mann i 18-årsalderen, lagt i jern av tre politimenn bevæpnet med maskingevær, skriver Fredriksstad Blad.

– Vi anser trusselsituasjonen foreløpig som avklart, opplyser politiet til NTB.

Visepolitimester Thor B. Klepper i Østfold politidistrikt sier at skolen ble evakuert etter at politiet ble gjort kjent med trusler om voldsutøvelse.

– Massakre En lærer ved skolen skal ifølge NRK ha sagt til elevene i et klasserom at noen var på vei for å skyte dem og at de måtte komme seg vekk så snart som mulig.

Ifølge VG Nett gikk trusselen ut på at mange på skolen skal drepes i løpet av de neste to døgnene. Vedkommende som fremsatte trusselen, truer med en massakre.

– Jeg vil ikke kommentere hva truslene er gått ut på eller hvordan de er fremsatt, sier Klepper til NTB.

– Kontroll Glemmen videregående skole i Fredrikstad sentrum og skolens filial på Rolvsøy i Fredrikstad ble evakuert ved 11.30-tiden.

Store styrket bevæpnet seg og rykket ut. Politiet mente å ha kontroll på situasjonen, men kort tid etter pågripelsen var beredskapen fortsatt høy utenfor skolene.

På spørsmål om politiet anså truslene som reelle, sier Klepper:

– Vi må alltid ta slike ting alvorlig.

Over 1.000 Det går rundt 1.200 elever ved Glemmen videregående skole i Fredrikstad. I tillegg jobber det rundt 300 lærere og andre ansatte ved skolen, som er har yrkesrettede fag.

Øyenvitner beskriver situasjonen som kaotisk, og evakueringen ble opplevd som dramatisk.

– Vi ble kastet vekk fra skoleområdet. Vi fikk beskjed om at skole måtte evakueres og at alle måtte dra øyeblikkelig, sier Ole-Kristian Bill (19) til VG Nett.