Han har vært en trofast sliter på Capitol Hill siden han ble valgt inn i Senatet for første gang i 1962. Han overtok plassen etter sin bror John F. Kennedy som to år tidligere var valgt til USAs 35. president og som året etter ble skutt og drept. Siden da er Kennedy gjenvalgt fra delstaten Massachusetts åtte ganger.I dag er Edward «Ted» Kennedy den senator med nest lengst fartstid i Senatet, bare forbigått av sin partikollega og 15 år eldre Robert Byrd. Senatoren fra West Virginia ble innvalgt i 1958, samme år som Ted ledet valgkampen til sin bror John og sikret ham gjenvalg til Senatet.

Nyhetsmagasinet Time valgte i fjor Kennedy til en av de ti mest innflytelsesrike senatorene som noen gang har tjenestegjort på Capitol Hill. Men i motsetning til sine to eldre brødre, John og Robert, har Ted aldri gjort noe alvorlig forsøk på å bli nominert som demokratenes presidentkandidat.

Han forsøkte seg riktignok i 1980 da han ville vippe sittende president Jimmy Carter av pinnen. Carter var upopulær blant demokratiske velgere, men ambassadedramaet i Teheran fikk meningsmålingene til å peke oppover for en stakket stund. (©NTB)