– Jeg syns det holder at jeg pynter meg, sier Guri Solberg på telefon fra Haugesund der hun jobber med Amanda-showet som går av stabelen lørdag kveld.

– Jeg føler ikke at det er jeg som er hovedpersonen. Hvis jeg begynner å skifte underveis i sendinga blir det en greie og det har jeg ikke noe lyst til, hevder hun.

Mens Gullruten-leder Dorthe Skappel er blitt svært kjent for storslåtte kreasjoner når tv-industrien feirer seg selv i mai, er Solberg mye mer nøktern som programleder for filmprisen Amanda.

– Jeg skal ha på en fin kjole fra Cecilie Melli. Den er tekkelig og glamourøs uten mange paljetter. Den er veldig enkel, røper Solberg.

Nesten-filmnerd

Guri Solberg har tidligere presentert underholdningsnytt i «Absolutt underholdning» på TV2 og er i høst igjen tilbake som programleder for «Skal vi danse». Men når det gjelder Amanda er hun virkelig i sitt ess.

– Å si at jeg er en filmnerd er vel å ta litt hardt i, men jeg ser mye film. Jeg vil si at jeg har et sterkt og godt forhold til film.

– Hva syns du om kvaliteten på norsk film?

– Vel, det er lenge siden jeg har brukt uttrykket «Bra til å være norsk» i alle fall. Det er stor variasjon blant årets Amanda-nominerte og det er godt tegn. Det er så mange ulike filmer, konkluderer Solberg og trekker sammenlikner fra «O'Horten» som er «rar og nesten poetisk» til «storslåtte episke» «Kautokeino-opprøret».

Se listen over de Amanda-nominerte her

Skuespillererfaring

Solberg vil derimot ikke oppgi hvilken norsk film som er hennes favoritt blant årets Amanda-nominerte.

– Jeg får være diplomatisk å si at jeg har sett de fleste nominerte og kost meg med alle. Men uten å si hvilken jeg likte best, kan jeg fortelle at jeg kjente meg mest igjen i «Mannen som elsket Yngve». Både musikken og klærne. Den følelsen man har når man har gått på gymnaset.

Den blide 32-åringen har jobbet mest med tv, men hun har også fått prøvd seg som skuespiller.

– For ikke så lenge siden var jeg på opptak til «En folkefiende» der det skulle være en scene i åpningen som skulle utspille seg på en tv-stasjon der de skulle ha med kjente norske tv-fjes. Da hadde jeg en replikk, forteller Solberg som også må legge til:

– Men hele sekvensen ble klippet bort.

Vondt i halsen

I Haugesund jobbes det nå med å få på plass de siste bitene før tv-sendingen som starter kl 21.40 på TV2. – Vi vet jo hva som skal skje og har nå prøver og gjennomgang av manus. Det er fine og intensive dager, lover Guri Solberg.

– Har det vært noen problemer som har dukket opp?

– Nei, heldigvis ikke. Bank i bordet! Jeg hadde veldig vondt i halsen i går kveld, men jeg fikk en god natt søvn og tok knekken på det, avslutter hun