LIVERPOOL: 24-åringen roper «Obamaaaa», etter at fotografene er ferdige med henne. Vi er i St. Georges Hall i Liverpool. Byens store sønn Paul McCartney har nettopp blitt utropt til «Ultimate legend» i en ad hoc-nominasjon i forkant av torsdagens MTV-show, men nå er det Perrys tur. I blå, florlett kjole med blomster på, isblå øyenskygge matchet med rosa sko og neglelakk inntar hun barstolen på podiet for pressekonferansen.

– Faren min er pastor, skjønner dere, unnskylder hun ropingen. Og det går selvfølgelig ikke lenge før hun må erklære:

– Ja, jeg kysser gutter også. Selvfølgelig gjør jeg det. Hvorfor ikke ha begge deler?

Den uslåelige miksen av pastordatter og jenteflørt har gjort henne verdensberømt det siste året. Og nå er «I kissed a girl»-stjernen vert for EMA Awards.

– Det føles ut som jeg har nådd toppen allerede! Hva skal jeg gjøre nå som jeg har vært vert?, sier hun retorisk foran journalistene.

Skrike, spy eller ørefik

Med unntak av Christina Aguilera (som var 22) er 24 år gamle Katy Perry den yngste EMA-verten noensinne. Hun innrømmer at hun merker presset. Utdelingen er en av de største musikkbegivenhetene i verden. Sendingen regnes å ha et sted rundt 30 millioner seere.

– Jeg har aldri sett showet før, men etter den første gjennomgangen viste de fjorårets show på storskjerm, og jeg bare: «Herregud, det er mye folk! Skal jeg gjøre dette?».

Blant artistene som skal opptre og dele ut priser er Beyoncé, Take That, Pink, The Killers, Kid Rock og The Ting Tings, Sugababes, Solange Knowles, Tokio Hotel og Grace Jones.

– Jeg er litt nervøs og må kanskje spy før showet. Før jeg pleier å gå på scenen blir jeg supergira og pleier enten skrike høyt, kaste opp eller få noen til å fike til meg, sier hun, og fleiper med at hun har en egen fiker i gjengen sin.

Forskrekkende antrekk

Den knivposerende, hotpantsbefengte jenta, som på fritiden liker å kle seg ut som en eggeplomme eller Freddie Mercury, er et sprekt valg av MTV-sjefene, men så er uforutsigbarhet det de er ute etter også. Hun sier hun vil sette rekord i antall kostymeskift, men røper lite om hva seerne kan vente seg.

– Christina Aguilera hadde visst ni, så jeg tenkte:«Ja, da skal jeg ha 12». Noen kommer ikke til å passe, noen vil dette fra hverandre. Jeg har ganske mange forskjellige antrekk: Jeg liker definitivt å uttrykke meg gjennom ting jeg har på meg og jeg liker at det samsvarer med musikken min. Dere blir nok overrasket eller forskrekket, sier Perry flørtende.

«UR so gay»-sangeren lovprises av dem som liker hennes småvulgære og rett fra levra-stil, men kritiseres også for å produsere hjernedød pop.

– Enkelte kritiserer musikken din for å være tom, og til og med deg for å ha et tomt hode, hva sier du til slik kritikk?

– Høres ut som et tomt spørsmål! Jeg synes det er litt tomato-tomatoe. Noen folk synes åpenbart at musikken min er morsom. Ellers ville jeg for f... ikke vært her, sier hun lurt.

Veldig ekte

En britisk journalist vil vite hva Perry tenker om å være i en by som Liverpool med dens lange musikkhistorie.

– Det er fantastisk. Jeg har aldri vært i Liverpool før, jeg har vært i London, men ikke noe annet sted i Storbritannia. Jeg liker å være her i Liverpool og bli kjent med folkene her. De er veldig ekte, du vet. De snakker med deg og de bryr seg ikke om hvem du er. Drar du til store byer så mister man litt det, dette føles litt som hjemme.

En velsignelse og en forbannelse

Om paparazziene som fotfølger henne fra utesteder med transvestitter på slep har hun følgende å si:

– Man må huske på at forholdet er profesjonell. Av og til går de over grensen, det er uunngåelig. De er både en velsignelse og en forbannelse. En eller annen dag kommer de sikkert til å ta meg på fersken i noe, kanskje cottage cheese renner ned over lårene mine på en ferie på Hawaii, men jeg ser frem til de stundene. Det gjør jeg faktisk.

Erik og Kriss ute

Dansebandrapperne Erik og Kriss fra Bærum var lenge det norske alibiet i utdelingen, men de måtte mandag se seg slått av Shiri Maimon fra Israel, Finley fra Italia, Dima Bilan fra Russland, Emre Aydin fra Tyrkia, og Leona Lewis fra Storbritannia og Irland i kampen om å bli Europas favoritt.

Showet blir sendt på norsk MTV klokka 21 torsdag kveld og går i reprise fredag 7. november kl. 23, lørdag kl. 13 og 20, søndag kl. 11 og 21. De nominerte:

Rock Out:

30 seconds to Mars

Metallica

Slipknot

Paramore

Linkin Park

Ultimate Urban:

Alicia Keys

Lil' Wayne

Beyonce

Chris Brown

Kanye West

Årets band/artist:

Amy Winehouse

Britney Spears

Leona Lewis

Coldplay

Rihanna

Nykommer:

Duffy

Jonas Brothers

Katy Perry

Miley Cyrus

Onerepublic

Beste artist noensinne:

Britney Spears

Christina Aguilera

Rick Astley

Tokio Hotel

U2

Green Day

Mest avhengighetsskapende låt:

Duffy: «Mercy»

Coldplay: «Viva la vida»

Katy Perry: «I kissed a girl»

Kid Rock: «All summer long»

Pink: «So what»

Headliner:

Foo Fighters

Metallica

Tokio Hotel

The Cure

Linkin Park

Årets album:

Alicia Keys: «As I am»

Britney Spears: «Blackout»

Coldplay: «Viva la vida or death and all his friends»

Duffy: «Rockferry»

Leona Lewis: «Spirit»

Europas favoritt:

Shiri Maimon, Israel

Finley, Italia

Dima Bilan, Russland

Emre Aydin, Tyrkia

Leona Lewis, Storbritannia og Irland