Heller ikke norske Facebook-brukere kunne logge inn tirsdag morgen, men ved 8.10-tiden var tjenesten igjen tilgjengelig.

Facebook selv har foreløpig ikke opplyst om årsaken til problemene, men flere medier melder at nettsiden kan ha blitt utsatt for et såkalt DDoS-angrep. DDoS (Distributed Denial of Service) betyr at angriperne overbelaster tilgangen til et nettsted i et så ekstremt omfang at nettstedet blir utilgjengelig.

Hackergruppen Lizard Squad har lagt ut en melding på Twitter som antyder at den er ansvarlig for problemene. Lizard Squad er kjent for å gjennomføre DDoS-angrep.

Den eneste beskjeden som til nå har kommet fra Facebook om problemene, er «Beklager, noe gikk galt». Det skrev Facebook på sin nettside da tjenesten fortsatt hadde problemer.

Bildedelingstjenesten Instagram, som eies av Facebook, hadde også problemer tirsdag morgen. I tillegg hadde mobilapplikasjonen Tinder, en datingtjeneste, problemer. Trolig var årsaken til Tinders problemer at tjenesten kobles opp mot brukernes Facebook-profil, og ikke et angrep direkte rettet mot Tinder. (©NTB)