Tegningen på forsiden av magasinets utgave som kommer onsdag, forestiller muslimenes profet med en tåre i øyekroken og med skiltet «Je suis Charlie» (Jeg er Charlie). Tegningen har også teksten: «Alt er tilgitt.»

— Denne utgaven kommer til å utløse en ny bølge med hat i det franske og vestlige samfunnet generelt, og det magasinet gjør, bidrar ikke til sameksistens eller dialog mellom sivilisasjonene, heter det i en uttalelse fra lærestedet Dar al-Ifta i Egypt.

Dar al-Ifta er kontoret til stormufti Shawqi Allam, en av de mest innflytelsesrike muslimske skriftlærde i Midtøsten. Muftien er også regjeringens offisielle fortolker av islamsk lov og beskyttet av justisdepartementet i Kairo.

— Denne handlingen er en urettmessig provokasjon mot følelsene til 1,5 milliarder muslimer, heter videre fra muftiens kontor.

Lærestedet kaller tegningen for en rasistisk handling. Stormuftien beskrev forrige uke angrepet mot Charlie Hebdo som terror, og Al-Azhar - et av verdens fremste læresteder for islam - har kalt det en kriminell handling. (©NTB)