Bardal skuffet stort i 1. omgang og nådde bare 118 meter. Det andre hoppet var av en helt annen klasse. Steinkjer-hopperen var svært dyp i hoppet som bare var to meter unna bakkerekorden. 32-åringen endte opp med 249,1 poeng og var langt unna en plass på pallen denne gangen.

Opp til vinneren Kamil Stock var det 31,9 poeng.

Fredag endte Bardal nummer ni i det individuelle rennet i Lahti, mens lørdag var han med på det norske laget som ble nummer tre i lagkonkurransen bak Østerrike og Tyskland.

Bardal har litt å revansjere foran de kommende rennene i Trondheim og Holmenkollen.

Seier for Stock

Den doble OL-mesteren fra Sotsji-OL, polske Kamil Stock, tok sin tolvte verdenscupseier i karrieren. Han strakte seg til hele 134,5 poeng i 2. omgang og vant med 281 poeng.

Den formsterke tyskeren Severin Freund ledet etter 1. omgang, men 129,5 meter i det andre hoppet ga denne gangen 2.-plass med 277,4 poeng. Freund vant i Falun sist tirsdag og i Lahti fredag for to dager siden.

Østerrike

Gregor Schlierenzauer dro seg til 130 meter i 2. omgang. Det ga 3.-plass for østerrikeren, som havnet på pallen for 86. gang i karrieren. I søndagens renn tok østerrikerne fem av de åtte beste plassene.

Norge hadde en slett dag. Rune Velta endte på 25.-plass med 230,8 poeng, og Andreas Stjernen nummer 30 med 210,8 poeng.

Anders Fannemel (35.-plass) og Anders Jacobsen (42.-plass) tok seg ikke videre fra første omgang.

Ole Marius Ingvaldsen ble utslått i kvalifiseringen.

(©NTB)