REAL MADRID-ATLÉTICO MADRID 2-2 (2-4 SAMMENLAGT)

Og torsdag kveld trengte Fernando Torres, klubbens gullgutt, bare 49 sekunder på å lage det første målet.

Det var Real Madrid som trengte den tidlige scoringen. Det var de hvitkledde som lå under 2-0 fra oppgjøret på Vicente Calderón, og som skulle jage scoringer for å sikre seg en kvartfinalebillett i den spanske cupen, Copa del Rey.

Fernando Torres jubler for sitt første av to mål mot Real Madrid. Foto: Sergio Perez, Reuters

Men i stedet var det byrival Atlético Madrid som fikk en drømmeåpning på oppgjøret. Antoine Griezmann lurte vekk en Pepe som feilberegnet helt, tok med seg ballen og la den perfekt til Fernando Torres inne foran mål. Torres klemte til på halvspretten, og ballen føk opp i det lengste hjørnet – bak en utspilt Keylor Navas i Real Madrid-buret. Da hadde oppgjøret vart i bare 49 sekunder.Scoringen var Torres’ første noensinne på Santiago Bernabéu. Og spanjolens første for Atlético Madrid siden 27. mai 2007. Siden han forlot barndomsklubben i Madrid, har spissen vært i Liverpool, Chelsea og Milan. Sistnevnte klubb er han på lån fra nå.

— Jeg er overrasket over at jeg fikk muligheten til å score så tidlig. Etter det viste vi vilje og styrke på en bane vi vet er tøff å spille på, sa Torres i et intervju vist på C More etter kampen.

Gullfarget Bernabéu

Cristiano Ronaldo viste frem Gullballen til Santiago Bernabéu-publikummet. Foto: Juan Medina, Reuters

Santiago Bernabéu var farget i gull for å hylle Gullballen-vinner Cristiano Ronaldo, som mandag mottok Gullballen for andre året på rad – og for tredje gang totalt. Nå mangler portugiseren bare ett Gullballen-trofé for å tangere Barcelona-spiller Lionel Messi. Før dommeren blåste kampen i gang, viste Ronaldo også Gullballen frem for hjemmefansen.Foran torsdagens returoppgjør i cupen hadde ikke Real Madrid slått byrivalen siden Champions League-finalen i fjor. Etter det har de to lagene møttes fire ganger, og det femte oppgjøret endte også uten Real Madrid-seier.

Fintet bort Pepe

Etter at bortelaget tok ledelsen, var det Real Madrid som overtok kampen. I det 20. minutt var kaptein Sergio Ramos råsterk i lufta og stanget inn 1-1 på et perfekt slått frispark fra Toni Kroos.

Kaptein Sergio Ramos scoret 1-1-målet for Real Madrid. Foto: Juan Medina, Reuters

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1, men den andre omgang startet like forrykende som den første. Igjen var det Torres som scoret – og denne gangen var det kun spilt 35 sekunder av omgangen. Griezmann var igjen servitør. Han slo til Torres, som fintet Pepe på rumpa før han satte ballen lavt i mål – via keeper Navas.Atlético Madrids ledelse varte imidlertid ikke særlig lenge, for etter 54 minutter headet Ronaldo inn utligningen og de hvitkledde startet jakten på tre mål til.

De tre målene kom aldri, og Atlético Madrid er dermed klar for kvartfinalen i Copa del Rey. Der møter de enten Barcelona eller Elche, som møter hverandre kl. 22 i kveld. Barcelona leder 5-0 fra det første oppgjøret på Camp Nou.