LILLESTRØM — STABÆK 1-2

Antoni Ordinas fikk en drømmestart som Stabæk-trener da hans lag slo Lillestrøm 2-1. Nå ønsker spanjolen at laget skal ta initiativet i kampene de spiller.

Mot Lillestrøm viser statistikken at bæringene hadde ballen 54 % av tiden. Tallet var over 60 til pause og langt ut i annenomgang fram til LSK måtte kaste fram folk for å jakte utligning. Ordinas sier det finnes ulike måter å angripe på, men er klar på én ting.

BORTESEIER: Trener Toni Ordinas jubler etter at Moussa Njie (i bakgrunnen til høyre) har scoret Stabæks første mål mot Lillestrøm. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Noen ganger kan man holde mye på ballen, andre ganger kan man kontre mye, men vi ønsker at alle som er på stadion skal tenke at Stabæk har lyst til å ha initiativet i kampen og med den biten er jeg fornøyd, sa en meget lettet trener til NTB etter kampslutt. Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Seieren kom imidlertid ikke uten dramatikk. Ett minutt før ordinær tid kom matchvinnerscoringen signert Agon Mehmeti.

– Jeg var så glad. Så glad for spillerne, så glad for supporterne. Og så glad for min kone og mine barn som har vært så nervøse, sa Ordinas om sekundene etter at dommer Kai Erik Steen blåste for full tid.

Njie i sentrum

Den spanske hovedtreneren var svært livlig på sidelinjen og satte så å si aldri sitt avtrykk på innbyttersetet i løpet av kampen. Han fikk se Moussa Njie brenne en kjempesjanse over allerede etter seks minutter. De blåkledde styrte mye av banespillet innledningsvis og etter 27 minutter fikk Ernest Asante en kjempemulighet etter meget godt forarbeid av nettopp Njie. Assante led imidlertid av samme skjebne som sin lagkamerat og ballen endte opp hos de øverste tilreisende fra Stabæk Support på tribunen.

SCORET: Moussa Njie sendte Stabæk i føringen før pause. Foto: Digitalsport

Njie var imidlertid ikke ferdigspilt for omgangen. Etter 37 minutter fikk han ballen på venstrekanten og tok den med seg et par meter innover i banen. Derfra dundret han ballen i en bue og ned i Lillestrøms Viking-utleide keeper Pål Vestly Heigre lengste hjørne til 1-0.– Jeg var så glad. Så glad for spillerne, så glad for supporterne. Og så glad for min kone og barn som har vært så nervøse, sa Ordinas om sekundene etter at dommer Kai Erik Steen blåste for full tid etter noen dramatiske sluttminutter.

Ingenting stemmer for LSK

Ordinas var til tross for tre poeng ikke i ekstase over lagets prestasjoner.

– Det er mye jeg ikke er fornøyd med, men nå har vi en uke å jobbe på. Det er ting både offensivt og defensivt vi må jobbe med for å være konkurransedyktige, sa han til NTB og trakk, naturlig nok hans nasjonalitet tatt i betraktning, fram kvaliteten på førstetouchen hos spillerne.

Hos hjemmelaget, som ikke har vunnet en eliteseriekamp siden 11. mai, ser det tungt ut. Kristinsson, som valgte å utelate Mohamed Ofkir fra 18-mannstroppen mot Stabæk, fikk se sitt lag slite med å få spillet til å stemme.

Jørgen Kolstads 1-1-scoring over en utrusende Sayouba etter 87 minutter virket som et kjært tiltrengt poeng. Derfor var skuffelsen ekstra stor da Stabæks Agon Mehmeti trillet inn 2-1 etter at Pål Vestly Heigre hadde måkt ned både Ernest Asante og Simen Kind Mikalsen utenfor sekstenmeteren.

Resultatet gjør at Lillestrøm ligger på tiendeplass med 17 poeng, mens Stabæk klatrer til 13.-plass med 13 poeng.