Onsdag kveld spiller Real Madrid bortekamp mot tabelljumbo Levante i La Liga. Etter en pressekonferanse tirsdag ble det bekreftet at manager Zinedine Zidane tar med Martin Ødegaard i kamptroppen.

Det er over ni måneder – eller 284 dager, for å være nøyaktig – siden forrige gang Martin Ødegaard var med i troppen til en La Liga-kamp.

Den gangen erstattet han Cristiano Ronaldo og fikk debuten 33 minutter før full tid.

Stjernespillere ute med skade

Real Madrids nye sjef Zinedine Zidane tar for første gang med Martin Ødegaard i en førstelagstropp. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Flere av Zinedine Zidanes største stjerner sliter for tiden med skader. Gareth Bale, Sergio Ramos, Luka Modric, Karim Benzema og Marcelo er alle uaktuelle for Levante-kampen.Dermed har han funnet plass til 17 år gamle Martin Ødegaard, som deltok på dagens førstelagstrening. Det er likevel enn viss fare for at Ødegaard ikke kommer med i den endelige troppen. Zidane har tatt ut 19 spillere, men han kan bare ta med seg 18 til kampen. Én av spillerne må derfor ut.

Zidane har tatt ut tre keepere, og det er derfor veldig sannsynlig at én av dem blir holdt utenfor den endelige troppen.

Castilla-spillerne Borja Mayoral og Marcos Llorente var også med på treningen. Begge er med i troppen mot Levante. Førstnevnte vil trolig starte onsdagens kamp.

Alberto Piñero, som følger Real Madrid tett for Goal.com, føler seg ganske sikker på at følgende lag vil starte mot Levante: Navas; Danilo, Varane, Pepe, Nacho; Kroos, Kovacic, Isco; James, Ronaldo, Mayoral.

Piñero tror Ødegaard vil være på benken.

— Det vil være vanskelig å finne plass til ham når Isco, Jesé, James og Lucas er med. Kanskje han være innbytter nummer tre hvis Real Madrid har kontroll på kampen og alt går etter planen, sier Piñero.

Martin Ødegaard var også med på mandagens førstelagstrening. Da markerte han seg blant annet med denne scoringen:

PS! Levante — Real Madrid begynner 21.00 onsdag kveld. Kampen kan du se på Viasat Fotball eller viaplay.no.