Landslagstreneren er for tiden i Brasil for å ferdigstille Englands planer for turneringen, som starter 12. juni. Han besøkte den uferdige Arena Amazonia i Manaus hvor England spiller sin første kamp mot Italia 14. juni.

Hodgson sjekket også ut hotellet hvor England vil bo under turneringen og treningsbasen. Treningsfeltet er ennå ikke ferdig, men han er ikke bekymret for at det ikke vil være ferdig til den tiden landslaget lander i byen.

Men helt fri for skepsis er han ikke før VM.

— Jeg vet at sikkerheten rundt landslaget og støtteapparatet er god. Det er fansen jeg er bekymret for. Men jeg blir bare nødt til å stole på de sikkerhetsprotokollene som den brasilianske regjeringen og FIFA har kommet fram til, sier han i et intervju til BBC.

Kontroversielt mesterskap

Fjorårets prøve-VM hadde ikke bare superstjerner, samba og tikitaka-fotball. Fotballfesten var markert med voldelige protester fra brasilianere som føler at regjeringen feilprioriterer pengebruken. Konflikten var opprinnelig en protest mot den økende prisen på kollektivtransporten i flere brasilianske storbyer. Den vanvittige bruken av skattepenger på VM arrangementet fungerte som bensin på bålet.

Flere store mesterskap

Brasil skal arrangere både VM i fotball i år, samt sommer-OL og Paralympics i 2016. Slike prosjekter koster mye penger å få i stand, en situasjon befolkningen føler de går tapende ut av. Landet er preget av store forskjell blant rike og fattige, dårlig infrastruktur, vanskelig jobbmarked og dårlige helsetilbud.

Både Fifa-president Sepp Blatter og Brasils president Dilma Rousseff ble møtt med protester og buing under åpningsseremonien av prøve-VM i fjor sommer. I ettertid uttalte Blatter at ”fotball bør ikke bli brukt for å gjøre sine krav hørt”.