HULL — CARDIFF 2-2 / WATFORD - LEEDS 1-2:

Lørdag hadde Hull en eventyrlig mulighet til å sikre seg opprykk til Premier League, da allerede opprykksklare Cardiff kom på besøk. Det endte i en lørdag så dramatisk at man skulle tro det var hentet rett ut av en Hollywood-film.

Med ett poeng mer enn Watford før siste kamp, ville seier definitivt sikre Hull opprykket. Og da laget, på stillingen 2-1, fikk straffe halvannet minutt på overtid, hadde de nesten begge bein i Premier League. Hull hadde da hentet opp Cardiffs ledelse, som i en kort stund gjorde at Watford hadde klatret opp på annenplass.

Supporterne trodde imidlertid at dommeren hadde blåst av, og et hundretalls stormet banen. Etter å ha fått jagd supporterne av banen gikk innbytter Nick Proschwitz fram for å ta straffesparket. Men presset på straffetakeren ble for stor, og Cardiff-keeper David Marshall reddet forsøket.

Cardiff, som var redusert til ti mann like før, gikk rett i angrep, og fikk slått inn i feltet. Der havnet ballen i en Hull-spillers arm, og dommeren pekte igjen på straffemerket. Cardiffs Nicky Manyard var sikker fra ellevmetersmerket, og sørget dermed for å sette Hulls opprykk i fare ved å fastsette sluttresultatet til 2-2. For med kun uavgjort for Hull ville Watford snike seg forbi og opp på annenplass med seier mot Leeds. Etter en stygg skade på Watford-keeper Jonathan Bond før pause var Watfords kamp nesten et kvarter på etterskudd i forhold til de andre, og dermed måtte Hull-spillerne vente på sluttresultatet fra Vicarage Road.

Men da Watfords tredjekeeper Jack Bonham, som spilte sin første seniorkamp på et høyere nivå enn nivå sju, på stillingen 1-1 fomlet inn et enkelt Leeds-skudd like før kampen rundet 90 minutter, kunne Hull-spillerne juble hemningsløst, i visshet om at Watford nå måtte ha to mål.

Med én mann utvist ble det en umulig oppgave for Gianfranco Zolas menn. Og da dommeren endelig blåste av i Watford kunne Hulls spillere og supportere igjen slippe jubelen løs, etter 20 minutter ingen av dem kommer til å glemme på svært lenge. Og nå kunne ingen ta fra dem opprykket.

(Saken fortsetter under bildet)

SKUFFET: Watford-manager Gianfranco Zola var langt nede etter at opprykkssjansen ble skuslet vekk. Foto: Digitalsport

Fraizer Campbell ga Cardiff ledelsen, før Proschwitz utlignet. 2-1-målet kom ved usannsynlige Paul McShane, som scoret sitt første mål for klubben. For en dag å gjøre det på!

Watford må dermed ut i playoff om den siste opprykksplassen. Der venter Leicester i første kamp, etter at revene hadde slått Nottingham Forest 3-2 borte i siste serierunde. Dermed klatret Leicester forbi nettopp Nottingham, i tillegg til Bolton, som med 2-2 mot Blackpool misset plassen i playoff på målforskjell.

Den andre semifinalen i playoff spilles mellom Brighton og Crystal Palace, som avsluttet med hver sin seier mot nedrykkslagene Wolverhampton og Peterborough.