Les også: Dopingtatt Contador utestengt av UCI

Contador avla den positive prøven under en hviledag av årets Tour de France 21. juli. Rytteren hevder selv at han har blitt matforgiftet. Nå må en ny vinner av årets ritt kåres, mener Kaggestad.

Clenbuterol var tidligere et populært stoff blant sportsutøvere, men det betraktes ifølge Politiken.dk som et dårlig valg hvis man ønsker å dope seg. Årsaken er at det er relativt enkelt å spore, og at stoffet blir værende lenge i kroppen.

Dopingekspert Inggard Lereim har liten tro på at matforgiftning er forklaringen på den positive prøven.

— Alle forsøker å finne en rasjonell forklaring når de blir tatt i juks, og han er vel én av dem, sier Lereim til Aftenposten.no.

Artikkelen fortsetter under bildet

Konsekvenser for Riis

Den positive prøven får konsekvenser også får danske Bjarne Riis, som har tatt Contador inn i stallen til Saxo Bank for 2011. - Det er ille! Det er ille for Contador, det er ille for sykkelsporten og det er katastrofe for laget til Bjarne Riis , sier Kaggestad, som sier at Riis nå knapt har ryttere igjen på laget.

Riis har foreløpig ikke kommentert den positive dopingprøven.

Contador har i tillegg til Tour de France også vunnet både Vuelta a Espana og Giro d’Italia. Spanjolen benekter at han har dopet seg.

- Matforgiftning eneste mulige forklaring

— Helt siden han ble informert av UCI 24. august, har Alberto Contador ment at matforgiftning har vært den eneste mulige forklaringen til hva som skjedde. Han har tro på at dette svært alvorlige problemet kan bli løst. Eksperter som er blitt konsultert, har også signalisert at matforgiftning var årsaken, spesielt med tanke på antallet dopingprøver Alberto Contador avla under Tour de France, sier Contadors agent i en pressemelding.

Urinprøven viste spor av det forbudte stoffet clenbuterol . Ifølge Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) var det svært lave verdier av clenbuterol i prøven, og saken skal derfor granskes videre. B-prøven var også positiv , skriver NTB.

— Så vidt jeg forstår holder ekspertene på med verdiene. Det er mengden som avgjør. Dette er det samme som Radio Shacks kineser Li Fuyu ble tatt for i vår. Han ble suspendert i to år, sier Kaggestad til TV 2. Senere torsdag holder Contador en pressekonferanse om saken.