HØNEFOSS-LILLESTRØM 1-0

HØNEFOSS: Mats André Kaland ble kampens eneste målscorer da Hønefoss tok en knepen seier mot Lillestrøm. Det burde imidlertid vært flere som tegnet seg på scoringslisten, men sjansebonanzaen produserte aldri flere mål.

HBK-trener Leif Gunnar Smerud, smilte som ei sol når han møtte pressen.

— Dette ble veldig spennende. En åpen og flott publikumskamp med mange store sjanser, hvor vi har etter hvert får gode kontringsmuligheter men ikke klarer å drepe kampen. Det har alltid vært vanskelig å score på oss, og nå begynner vi også å se en god utvikling i angrepsspillet.

LSKs Bjørn Helge Riise var ikke uventet oppgitt etter kampen.

  • Vi spiller bra, men scorer ikke på sjansene. Samtidig har vi fokusert mye på hvordan vi skal forsvare oss i egen boks. Likevel slipper vi inn et meget irriterende mål i dag også.

Seieren betyr at Hønefoss passerer Lillestrøm på tabellen og klatrer opp på en 9. plass. Lillestrøm er nr. 12. Vi fikk se en frisk innledning på kampen, hvor begge lag viste offensive ambisjoner. Dette satte publikum pris på, og høylytte tilreisende kanarifans trigget hjemmesupporterne til å skape en flott ramme rundt oppgjøret.

Stian Ringstad har vært svært savnet i et svært skadeutsatt LSK-mannskap. Etter syv minutters spill satte Ringstad et perfekt innlegg rett på pannebrasken til Fredrik Gulbrandsen. En gigasjanse for en umarkert Gulbrandsen fra fem meters hold, men headingen gikk en halv meter over mål.

  • Jeg rakk ikke helt opp til ballen, og klarte derfor ikke å presse den ned under tverrliggeren, forklarte LSK-spissen.

Hønefoss viste også gode tendenser, med bl.a. et hodestøt fra Sigurdsson som ble reddet på streken.

Kvarteret var spilt når ballen gikk ping pong inne i LSK-feltet etter en corner. I siste liten klarer Jacob Faye Lund å kaste seg over ballen, i det den var på vei over streken.

Fredrik Gulbrandsen var mye involvert for rødtrøyene i kveld. Midtveis i 1. omg. ble han klassetaklet av Sigurdsson i siste øyeblikk, rett før han skulle sette ballen bak Steve Clark. Gulbrandsen mistet balansen som følge av kontakten, og kjempet for å holde seg på beina.

Mange ville gått i bakken der, og satt dommeren under press. Fair play av Gulbrandsen!

Rett etter forsøkte han seg to ganger på spektakulære saksespark fra femmeteren. En kandidat til årets mål med bedre treff.

— Jeg er bare så skuffet over resultatet i dag. Vi var klart best, og jeg kom til mange store sjanser. I pausen var jeg helt sikker på at jeg skulle score i løpet av denne kampen. Kanskje begynte jeg å tenke for mye da, for etter hvilen ble jeg litt stresset i de avgjørende situasjonene.

Ett for dagen svært sprudlende Lillestrøm hadde ballen mest, og skapte overraskende mye før hvilen. Flere skuddforsøk ble stoppet av HBK-bein på vei mot mål.

Det var aldri snakk om at gjestene fikk lett spill, for Hønefoss presset til tider meget høyt i banen, og skaffet seg flere gode muligheter etter gjenvinninger og hurtige kontringer.

Rett før pause klinket hjemmelagets kanonskytter et frispark rett i ansiktet på Gulbrandsen, som måtte ta telling, men LSK-spissen kunne heldigvis fortsette.

Etter en underholdende første omgang, ble ikke oppgjøret mindre interessant når vertene fikk hull på byllen rett etter hvilen.

Riku Riski gjorde et elegant forarbeid gjennom å ta ned ballen inne i målfeltet, for deretter å hælsparke tilbake til Mads Andre Kaland. Bergenseren tar så en skuddfinte, før han curler ballen nydelig opp i lengste hjørne, utagbart for Faye Lund.

Så fulgte en ellevill sjansebonanza for begge lag.

Først et hardt og godt plassert Vendelbo-skudd, som Faye Lund virkelig måtte strekke seg for å stoppe.

Like etter fulgte Marius Høibråten opp på motsatt side, og han var svært nære utligning når han på volley smelte ballen klokkerent i stolpen.

Og det skulle straks smelle mer.

Hønefoss snappet en svak LSK-avklaring, og hadde flere muligheter for avslutning, før Mikkel Vendelbo satte ballen i tverrliggeren fra kort hold.

Deretter så alle ballen i mål, da Anders Østli sendte avgårde et hardt og flatt skudd, men igjen kom en fot på streken i veien.

Lillestrøm presset på for utligning, og det ville ikke vært direkte ufortjent om ballen hadde gått i mål, når den ti minutter før slutt spratt frem og tilbake foran Steve Clark, uten at noen fra Romerike evnet å avslutte.

Mye god og sjanseskapende fotball på AKA Arena i kveld.

Mest effektive var Hønefoss.