Før OL i London proklamerte Ida Marcussen at hun er bedre enn noensinne.

Bare måneder tidligere hadde hun sørget for en niendeplass i EM – etter sin beste sjukamp på fire år.

Da fullførte hun med en poengsum på 6073 poeng. Norgesrekorden fra 2007 var på 6226 poeng.

OL-nedtur

Men i OL leverte Marcussen kun en 28. plass – med en poengsum på kun 5846. Det fikk sjukjemperen til å vurdere å legge opp.

Nå ser det ut til at hun fortsetter, men Marcussen kan komme til å kutte samarbeidet med sin kontroversielle trener Lukas Udelhoven.

Det skriver Fædrelandsvennen på sine nettsider i dag.

— Jeg har full tillit til filosofien til Lukas, men en av de vurderingene jeg må gjøre er om jeg tror han er sterk nok til å lede meg gjennom den støyen det innebærer å satse med ham. Det er rart hvis jeg nå skal begynne å gå en annen vei, men jeg ønsker Lukas det beste, og da ville det ikke vært riktig verken overfor ham eller kona og barna dersom jeg valgte den filosofien bare for å være snill , sier hun til avisen.

Det hele kan ende med at Marcussen igjen blir en del av friidrettsforbundets satsing.

— Det mest idelle er dersom vi kan få til en avtale med friidrettsforbundet, der jeg får full støtte fra dem til en satsing sammen med Lukas. Slik var det da Ketil Tømmernes var sportssjef, og da så vi også hvordan resultatene ble, sier hun.

Overfor NRK utdyper hun:

— Men samarbeidet må flyte. Det skal ikke være en belastning, men en fordel og en dytt i ryggen, sier hun.

Trener Udelhoven vil gjerne ha en dialog med forbundet om et fremtidig samarbeid, og det ønsker friidrettsforbundet sportssjef, Ronny Nilsen, også. Men det blir med Ida Marcussen.

— Vi har alltid sagt at vi vil ha med de beste på landslaget. Ida har vist at hun er en god utøver, og vi er i utgangspunktet klare for å ta henne tilbake i landslaget, sier han.