FLESLAND (bt.no): Rikard Norling (42) er kommet til Bergen.

Mandag kl 19.42 landet han på Flesland. Han ble møtt av daglig leder Roald Bruun-Hanssen på flyplassen.

Norling kom i følge med sin norske agent Morten Wivestad, håndhilste på Bruun-Hanssen og BT, før han plukket opp bagasjen sin fra båndet.

— Nå er jeg her, og vi ser frem til å snakke sammen, sier Norling.

Rikard Norling skal i samtaler med Brann om jobben som hovedtrener. Foto: Helge Skodvin

Roser Bruun-Hanssen

Han ruslet sammen med BT til Bruun-Hanssens bil utenfor Flesland.

— Roald har representert Brann på et veldig, veldig bra vis. Så han er den store årsaken til at jeg er her akkurat nå. Man gjør jo også selv sine vurderinger, men han har gjort en kjempebra jobb, sier Norling til BT.

Et par heldige supportere fikk også anledning til å hilse Norling velkommen til byen, før han satte seg i bilen og ble kjørt til sitt hotell i Bergen sentrum.

- Forhåpentlig snakkes vi igjen i morgen (tirsdag) , sier Norling med et smil til BT.

BT vet at bare ørsmå detaljer gjenstår før Norling kan presenteres som Branns nye trener.

Han tar inn på hotell i Bergen sentrum og blir trolig presentert på en pressekonferanse på Brann Stadion tirsdag.

Bruun-Hanssen sier følgende om at Norling har kommet til Bergen for å møte Brann.

- Nå har han kommet for å diskutere detaljer med oss, så får vi se om vi finner en løsning. Gjør vi det, har vi sikkert mer å si utpå dagen i morgen , sier Bruun-Hanssen til BT.

Gode skussmål

Norling sa opp jobben sin i Malmö FF i forrige uke. Tidligere i høst, tok han klubben til seriegull i Allsvenskan.

Rikard Norling ledet Malmö FF til seriegull forrige sesong. Her er han i Bergen. Foto: Mads Bøyum

På pressekonferansen dagen etter, ville han ikke snakke om hva han skal ta seg til i tiden fremover, utover å avkrefte at han kom til å overta en klubb som står i direkte konkurranse med Malmö. I svensk presse har en undret seg over rapportene fra Bergens Tidende om at Norling var på vei til Brann, og man har sågar gjort et nummer av hvorfor stockholmeren — som tidligere også har hatt suksess i fødebyens AIK - skulle velge seg Norges 8. beste klubb.I Malmö FF ga man Norling de aller beste skussmål. Han står for en modig og offensiv spillestil, er utmerket godt likt av spillere og fans, men har i flere klubber havnet i konflikter med sine overordnede. I Brann vil han etter hvert få en sportssjef som sin nærmeste overordnede, dette er trolig den neste oppgaven til utvalget som hos Brann har arbeidet med å kartlegge trenerkandidater.

Brann-svenskene gleder seg

Da Branns Malmö FF-produkt Erdin Demir traff BT på hjemlige trakter sist uke, så han svært positivt på å få Norling som trener.

— Jeg spilte på ungdomslagene i Malmö sammen med mange av dem som er på A-.laget i dag, og de har fortalt meg masse om Norling. De sier veldig mye positivt om ham, så derfor ble jeg veldig glad da nyheten kom, sa Demir.

Også kaptein Markus Jonsson, som kjenner Norling fra sin tid i AIK, har uttalt seg i varme ordelag om Norling.

— Rikard står for en veldig fin fotball og har en morsom fotballidé, med mye pasninger og fin, rask fotball. Det synes jeg virkelig er spennende, sa Jonsson før helgen.