Den siste tiden er det ikke friidretten, men kjærlighetsforholdet til fotballspiller Vadim Demidov i Real Sociedad, tidligere Rosenborg, som har gitt Christina Vukicevic mest spalteplass.

— Ja, vi ble begge overrasket over at det skulle bli så mye oppmerksomhet. Det var rett og slett voldsomt.

— Men jeg bryr meg fint lite om det, sier Christina, som var fem dager i Spania før hun dro til Orlando.

— Jeg har aldri hatt det så bra. Intet er bedre enn å ha det godt i privatlivet. Da blir man bedre i idrett også. Vi er veldig like, og han er veldig ordentlig, sier hekkeløperen, som forstår medieinteressen for forholdet.

— Jeg synes jo det er morsomt å lese om andres forhold.

(Artikkelen fortsetter)

NY KJÆRESTE: Vadim Demidov og Christina Vukicevic har blitt kjærester (Foto: Scanpix).

Mystisk lårskade oppklart

En uforklarlig lårskade ødela halve fjorårssesongen for Christina Vukicevic. Nå er den forklart — av en svenske.

Like før avreisen til Florida kom en svensk ekspert til Oslo og fastslo årsaken til at Christina Vukicevic måtte gi seg i juli i fjor: Betennelse i en nerve i låret.

— Han bekreftet det vi hadde mistanke om, men det var greit å få det fastslått. Betennelsen sitter fortsatt der, men det går bedre og bedre, sier en sprudlende Christina Vukicevic.

Vi treffer henne på det enorme treningssenteret Disney's Wide World of Sports utenfor Orlando.

Der skal hun ligge i fem uker sammen med broder Vladimir (20) og en del andre norske hekkeløpere.

Tøff periode

— Det var selvfølgelig tøft at VM røk i fjor - og jeg hadde det tøft da jeg møtte dere (pressen) for å fortelle det.

— Men det gjelder å se karrièren i et langsiktig perspektiv og gjøre det beste ut av alt. Jeg fikk beskjed om å ta det med ro i seks uker - og det klarte jeg.

— Det ble strandopplevelsen i livet! sier Ski-jenta, som ville vært forgrunnsfigur for en champagneprodusent hvis det hadde vært lov med alkoholreklame. Sprudlende er bare fornavnet.

Ødelagt på trebenk

I fjor vinter tok Christina bronse på 60 meter hekk i innendørs-EM, og den internasjonale utendørssesongen startet med seier i Bislett Games. Livet lekte.

Men bare litt. Kort tid etter Bislett kjente hun noe i baksiden av låret. Hun trosset smerten og løp i Birmingham en måned senere, men så vant betennelsen.

— Det høres helt teit ut, men skaden ble fremprovosert da jeg satt lenge på en hard trebenk. Dagen etter hadde jeg utrolig vondt og kunne så vidt smøre på body lotion.

— Jeg har fått større muskler i baklår og rumpe, og det presser på nerven. Derfor skal jeg fortsatt ikke sitte så mye, og jeg skal sitte mykt, forklarer hekkejenta, som gløder av optimisme.

(Artikkelen fortsetter)

PÅ VEI TILBAKE: Vukicevic under trening på Bislett i mars (Foto: Scanpix).

EM og OL

Den norske hekketroppen kom til Florida søndag, og de kom til storfint selskap. Blant de andre utøverne på banen er David Oliver, som har løpt på 12,89 — tredje beste tid gjennom tidene.

Også andre europeere enn nordmennene har fått innpass på banen som regjeres av trenerguruen Brooks Johnson (77), som med stråhatten kan minne om en amerikansk utgave av den tidligere Bislett-generalen Arne Haukvik.

— Han heter bare Sir, men vi trener ikke under ham. Søndag kommer pappa (Petar) og overtar treningen med oss, forteller Christina, som tror hun kan være i toppform både til EM og OL, selv om det bare er en måned pause mellom.

— Jeg er så sugen som jeg aldri har vært før. Sugen og dødsens seriøs.

— Hvor god er jeg? Jeg har jo ikke løpt siden 10. juli i fjor. 27. mai skal jeg sesongdebutere i Hengelo. Så løper jeg i Roma og så på Bislett. Deretter blir det noen stevner til før EM, som jeg ikke kommer til å nedprioritere selv om OL er størst.

Tider liker ikke Christina å snakke om, men gjør et unntak for 12,74 - den tre år gamle norgesrekorden.

— Jeg hater 12,74. Den irriterer, og den skal jeg gjøre noe med!

Med eller uten betennelse.

Fakta/Christina Vukicevic

Født: 18.6 1987

Klubb: Ski IL

Høyde: 1,77

Meritter: Gull U23-EM, gull ungdoms-OL, bronse innendørs-EM, syv NM-gull.

Annet: Trenes av pappa Petar Vukicevic og trener sammen med broren Vladimir.