SVERIGE-NORGE 20-33

Sveriges håndballjenter ble rundspilt og ydmyket av de norske jentene i kvartfinalen tirsdag kveld.

20-33 sto det da sluttsignalet gikk, og da hadde spesielt Kari Aalvik Grimsbø stått som en levende vegg.

Svenske medier bruker ikke unaturlig mye mer plass på de svenske fotballjentenes suksess, men har også ryddet plass til kritikk av sine beste håndballjenter.

— Pinlig å se på

— I en kvartfinale i OL gjør man sin verste kamp på... ja, jeg vet ikke hvor lenge. Det er pinlig å se på, og ikke verdig et svensk landslag, skriver Aftonbladets mann på håndball, Johan Flinck.

Flinck skriver i sin kommentar at han hadde gitt svenskene godkjentstempel etter at de tok seg til kvartfinalen. Men etter ydmykelsen mot Norge vurderer han å trekke det tilbake.

- Avkledde, ydmyket og utklasset. Ikke verdig et svensk landslag. Nå håper jeg Norge vinner hele skiten, skriver Aftonbladets mann.

Også Expressens kommentator Nicolinn Nilsson mener tapet var under Sveriges verdighet. Nå mener hun Sverige må ta revansj på EM på hjemmebane rett før jul.

— Hadde betydelig høyere krav

— Det var ingen som forventet at Sverige skulle beseiere Norge i tirsdagens kamp. Men vi hadde betydelig høyere krav enn det her. Norge skulle få kjempe for en seier. De skulle ikke få noen ting gratis, skriver Nilsson.

- Nå venter EM på hjemmebane. Et arrangement som man tenker skal bli en stor svensk håndballfest. Publikum er der, arenaen er der. Nå savnes bare et stolt svensk landslag.

Stefan Alfelt, som har fulgt håndball for den svenske avisen i en mannsalder, skriver følgende på Twitter:

— Verste utklassingen jeg har sett et svensk håndballandslag bli offer for. Og jeg har fulgt landslaget i drøye 30 år.

- Hånet av halve Norge

Hans kollega i Aftonbladet, Robert Laul, velger å sende et lite stikk til Norge. Et lite døgn før kampen meldte han på Twitter at han var ganske sikker på at Sverige skulle slå Norge, OG at Thorir Hergerissons lag hadde svake målvakter.

Det fikk han høre i ettertid.

— Hånet av halve Norge for et gammelt håndballtips. Jaja, man skal oppleve mye rart, skrev Laul, før han la til:

- Sverige er i OL-finalen i fotball - i Brasil. Nordmennene jubler over seier i en kvartfinale i håndball. Snakk om å plukke opp smulene, er meldingen fra Laul.

For de svenske håndballjentene så det dog ut til å være ganske tøft å ryke ut. Sabina Jacobsen fikk seg en albue i ansiktet like før slutt, men det var ikke det som svei mest.

— Jeg fikk en albue som gjorde at jeg brakk nesen og huden sprakk under øyet. Men tapet gjør helt klart vondest, sier Jacobsen til SVT.