Høgli takket for seg på landslaget etter EM-exiten mot Ungarn i play-offen. I landslagspausen er han på besøk i Tromsø, og iTromsø møtte FC København-backen på TIL-trening fredag.

Les også:

– Ikke panikk

Fra TV-stua har Høgli sett Norge tape 0–1 for Hviterussland uten å imponere noen.

– Man skal ikke ha panikk. Det er nå på søndag mot Tyskland det virkelig gjelder. Alle er vel enige om at det var en dårlig kamp mot Hviterussland. Det blir en helt annen inngang på søndag med en helt annen tenning, sier Høgli til iTromsø.

Han mener Norge har hatt Tyskland-kampen i tankene hele tiden, og er ikke bekymret for det sportslige nivået. Det som skjer på tribunen bekymrer den tidligere landslagskapteinen i større grad.

– Det jeg er bekymret over er at interessen for laget. Den blir dalende på sikt av sånn type kamper som mot Hviterussland.

– Ikke hyggelige bilder

På Ullevaal på onsdag var det 7.180 tilskuere.

– Det er ikke hyggelige bilder. Vinner vi kamper kommer publikum. Men jeg er sikker på at Norge kommer til å gjøre en god kamp mot Tyskland, og da er Hviterussland-kampen glemt, sier Høgli.

Det har vært mye kritikk rettet mot Norges beste menn denne uken. NFF har ytret at landslagssjef Per-Mathias Høgmo ikke har resultatkrav – et utspill som har fått det til å koke over for mange. Fredag stengte Høgmo landslagstreningen, og NFF har måttet frede landslagssjefen.

– Som alle andre fotballtrenere lever Høgmo av resultater. Han er ekstremt god på å ha riktig fokus og tenke de riktige tankene. For Per-Mathias går det veldig fint. Da han ble sjef for Norge, var han klar over dette presset, og det får han kjenne på nå, sier Høgli til iTromsø.

Spøkefull Gamst

Morten Gamst Pedersen står med 83 landskamper og 17 mål for A-landslaget. Hans siste kamp ble 0-2-tapet mot Italia i 2014. Nå starter en ny kvalifisering for Norge.

– Er du bekymret?

– Hva skal jeg være bekymret for? Kanskje jeg er nærmere landslaget igjen, spøker Gamst Pedersen og bryter ut i latter.

– Fotball er følelser. Det kommer det alltid til å være. Det er veldig mange som følger med, og mange vil at landslaget skal gjøre det bra. Men vi er vel enige om at det ikke var en forrykende fotballkamp mot Hviterussland.

Han deler Høglis syn på at onsdagens kamp ikke e betyr all verden.

– Det viktigste er hva som skjer mot Tyskland. Det blir en virkelig test, sier TILs skadeplagede midtbanespiller.