Det så lenge ut til å bli målløst på San Siro, men i det 90. minutt måtte Inter-keeper Julio Cesar gi retur på et hardt langskudd fra Arjen Robben. Gómez var påpasselig frampå og satte returen i mål.

– Jeg håpet at jeg ville få en sjanse til, og det var herlig å score. Det er stort å sikre borteseier i siste minutt, sa Gómez.

– Vi kjempet for hver ball både i forsvar og angrep og fikk et flott resultat, men vi har igjen en vanskelig returkamp.

Med 1-0-seier på San Siro er det Tysklands mesterlag som ligger best an til å ta seg til kvartfinale. Akkurat som byrival Milan måtte Inter finne seg i 0-1-tap hjemme i første cuprunde, og laget har en stor oppgave foran seg om tre uker.

Robben spilte sin første mesterligakamp for sesongen og herjet med Inter gjennom hele kampen. Det var ikke tilfeldig at hans skudd lå bak vinnermålet.

Franck Ribéry, som var utestengt i fjorårets finale, nikket i tverrliggeren på innlegg fra Robben midt i første omgang, mens Robben avsluttet en giftig kontring ved å knalle ballen i nærmeste stolpe i det 53. minutt.

Sjanser

Det var ikke eneste Bayern-sjanser. Thomas Müller burde ha scoret da Robben fant ham med et innlegg helt i begynnelsen av annen omgang, men stussheadingen var for svak og forsvant utenfor mål.

I perioder dominerte gjestene stort. Diego Milito, som avgjorde finalen i fjor, var savnet i et Inter-angrep som manglet gjennomslagskraft.

Riktignok hadde Holger Badstuber store problemer med Samuel Eto’o i første omgang, men Bayern-trener Louis van Gaal byttet inn Breno og ga ham i oppdrag å temme Inter-spissen. Det gjorde han langt på vei.

– Vi har tatt et langt skritt mot neste runde, sa van Gaal etter kampen.

Kraft i slag

Andrea Ranocchia, Esteban Cambiasso og Eto’o hadde hjemmelagets beste sjanser. Ranocchia fikk stå umarkert på Wesley Sneijders frispark helt i starten av kampen, men avsluttet for svakt. Cambiassos avslutning fra kort hold ble reddet av Bayern-keeper Thomas Kraft, som også avverget Eto’os skudd etter et stygt balltap av Bastian Schweinsteiger et lite kvarter ut i annen omgang.

Kraft hadde flere gode redninger og ble en matchvinner for Bayern. Fem minutter før slutt stoppet han en stupheading fra Thiago Motta. Det kunne blitt 1-0 til Inter, i stedet gikk Bayern i angrep og avgjorde.

På en kveld som ble tung for vertene ble Ranocchia båret ut kvarteret før slutt, med det som kan være en alvorlig kneskade.

TRIUMFERTE I MILANO: Franck Ribéry, Mario Gómez, Arjen Robben og Bastian Schweinsteiger feirer kampens eneste mål. (Foto: Digitalsport) (©NTB)