Myhre (36) er blitt fast ansatt i Discovery Networks Norway. Han forlater TV 2 etter flere år som sportskommentator for kanalen.

– Det føles veldig bra når avgjørelsen først er tatt. Jeg har jobbet for TV 2 i snart ti år, og måtte gå noen runder med meg selv, sier Myhre til VG.

Sikret seg OL

Discovery eier kanalene Eurosport, Max og TV Norge, og er med amerikanske eiere kommet inn som en tung aktør på sportsrettighetsmarkedet.

Discovery har blant annet rettighetene til å vise kvalifiseringskamper for EM og VM i fotball, og de har sikret seg OL-rettighetene fra 2018 til 2024. De tapte imidlertid kampen om Premier League-rettighetene for TV 2 forrige uke. Det er nå ventet at de vil satse stort for å sikse seg retten til å vise eliteserien i fotball.

– Han er veldig bred i kompetansefeltet, og perfekt når vi skal bygge opp en stab frem mot fire OL og alt annet vi har rettigheter til, sier sportssjef i Discovery Jan-Erik Aalbu til VG.

– Vi vil takke ham for innsatsen og ønkser ham lykke til i Discovery. Der møter han jo et kobbel av andre tidligere TV2-medarbeidere, og vil bli tatt godt vare på, sier TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen til avisen.