Isabel dos Santos (43) blir leder for det nye styret i Sonangol etter at det forrige ble kastet i mai, opplyser regjeringen i Luanda.

Isabel dos Santos har en anslått formue på drøyt 27 milliarder kroner og er den rikeste kvinnen i Afrika, ifølge magasinet Forbes. Kritikere mener faren, som har styrt Angola i 35 år, har bidratt til å skaffe henne den enorme formuen. Hun er Dos Santos' eldste datter og har fått kallenavnet «prinsessen» i det oljerike landet der over 70 prosent av befolkningen lever i dyp fattigdom.

— Det nye styret skal jobbe for å redusere produksjonskostnadene og optimalisere ressursene, slik at den angolske oljesektoren blir mer konkurransedyktig, sier den nye styrelederen i en pressemelding.

Angola er Norges viktigste handelspartner på kontinent, og Statoil etablerte seg i her allerede for 25 år siden.

Isabel dos Santos' karriere i næringslivet startet da hun som 24-åring åpnet en nattklubb i Luanda. 43-åringen eier i dag en firedel av aksjene i Angolas teleselskap Unitel, samt en betydelig andel i Banco BIC. Hun har også investert stort i Portugal, der hun kontrollerer 19 prosent av landets fjerde største bank BPI. (©NTB)