Laleh Foto: Sondre Steen Holvik
Imagine Dragons Foto: Sondre Steen Holvik

Hvis det virkelig fins noe som heter stadionrock, så er det dét Imagine Dragons driver med. De gikk på Hovescenen kl 22.30 torsdag og brukte bare noen sekunder på å ta et godt tak rundt festivalpublikummet med et mektig lydbilde og fengende låter. De åpnet med «Fallen», før frontfigur Dan Reynolds proklamerte at «dette er trolig mitt favorittsted i hele verden».

Og den kjøper vi, naturligvis.

Amerikanerne ga ut debutalbumet «Night Visions» i 2012, og har allerede rukket å produsere en imponerende rekke hits. Gjennombruddssingelen «It’s Time» kom relativt tidlig i settet og frembrakte naturligvis allsang på Hove. Reynolds fortsatte norgesflørten med publikum og tilegnet deretter helt nedstrippede «30 Lives» til en nylig avdød venn.

Mot slutten kom noen hundre lysende mobiltelefoner i været under «Demons». Deretter fikk kvartetten ut de siste kreftene av slitne fans med «On Top of The World» og «Radioactive».

Noen timer tidligere hadde svenske Laleh avsluttet sin opptreden på samme scene. Da hadde det vært tamt foran Hovescenen hele konserten, med et overraskende dårlig fremmøte, slik det har vært på flere konserter under årets festival.

Men da Laleh gikk ned på kne og ga publikum de første strofene av «Some Die Young», begynte ting å skje. Hun fikk til og med den relativt spinkle folkemengden til å synge store deler av låten uten hennes hjelp.

«Some Die Young» er låten mange nordmenn fikk et nært forhold til etter 22. juli 2011. Og den svenske låtskriveren virker oppriktig glad for betydningen låten har fått i hennes naboland.

Skambankt fra Jæren spilte for øvrig også torsdag. Det samme gjorde trønderne i Highasakite. Begge opptrådte tidlig på ettermiddagen, men fikk god respons av de fremmøtte.

Torsdag var den siste kvelden av årets festival, som har hatt The Offspring og Ellie Goulding som sine største headlinere.