Den russiske fjernsynskanalen Rossiya 24 viste tirsdag morgen bilder av russisk personell som laster utstyr om bord på transportfly før avreise fra Hmeymin-flybasen i Latakia-provinsen vest i Syria.

— Teknikere ved flybasen har begynt å klargjøre fly for langdistanseflyging til flybaser i Russland, og militært personell laster utstyr og materiell om bord i flyene, heter det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet tirsdag morgen, dagen etter at Moskva kunngjorde at landet ville trekke sine styrker ut fra Syria.

Begrunnelsen var at det russiske oppdraget i Syria så å si var fullført.

Kreml har imidlertid ikke sagt noe om når de russiske soldatene skal være ute av landet, men har sagt at det russiske militæret fortsatt skal ha tilstedeværelse i de syriske havnebyene Tartus og Latakia der russerne har opprettet baser.

Russland, som er en nær alliert av Assad-regimet i Syria, innledet sin militæroperasjon i landet i fjor høst. Russerne hevdet at de bare bombet det de omtalte som terrorgrupper, mens den syriske opposisjonen, USA og andre vestlige land anklager russerne for å bombe alle grupper som er mot Assad-regimet. (©NTB)