Her kommer politiet til den forlatte Skodaen som ble meldt stjålet natt til fredag, og som stakk av fra politiets veisperring med spikermatte på Kvarstein klokken fem i natt. Foto: Elin Valdal
Her kjører biltyven forbi politiets spikermatte på Kvarstein. Foto: Leserbilde

Operasjonsleder i Agder politidistrikt natt til fredag, Lars Hyberg, beskriver hendelsen slik:

— Dette var en bil som ble stjålet tidligere i natt. Politiet hadde kontakt med den på et tidspunkt. Det ble lagt ut spikermatte, men den glapp fra oss, sier han.

Funnet i Vennesla

Like før klokken 10 fredag formiddag melder politiet at bilen er funnet i Vennesla.

— Bilen som stakk fra politiet i natt ved Kvarstein er funnet i Vennesla. Ingen personer i bilen. Opprettet sak på forholdet. Bileier har hentet bilen, opplyser politiet på Twitter.

Stjålet på Sødal

Personbilen, en Skoda, ble meldt stjålet fra Sødalsveien i Kristiansand tidligere på natta.

Fædrelandsvennens tipser ble klokken 05 i natt vitne til at en politibil kom kjørende ned mot byen fra Vennesla. På Kvarstein stoppet den, slo på blålys, mens spikermatta ble lagt over kjørefeltet i retning Vennesla. Etter kort tid kom den stjålne bilen i høy fart. Ved politiets sperring kjørte den over i motsatt kjørefelt, passerte spikermatta, og fortsatte oppover mot Vennesla.

Politipatruljen som hadde lagt ut sperringen la seg på hjul etter tyven. 400-500 meter etter kom patruljebil nummer to.

Glapp

— Bilen forsvant opp mot Vennesla. Vi hadde noen patruljer ute som så etter den. Vi fikk kontakt med bilen en kort periode. Det ble lagt ut spikermatte for å stanse den. Men vi mistet kontakt med bilen som fortsatte i retning mot Vennesla. Så den kjører fortsatt der ute, eller er gjemt et sted, sier Hyberg.

Forlatt i Eikebakken

Her kommer politiet til den forlatte Skodaen som ble meldt stjålet natt til fredag, og som stakk av fra politiets veisperring med spikermatte på Kvarstein klokken fem i natt. Foto: Elin Valdal

Henrik Arnvard hadde akkurat lest historien om jakten på Skodaen, da han på vei hjemmefra så den forlatte bilen i Eikebakken i Vennesla. Han varslet politiet og fikk bekreftet at det var den stjålne bilen.— I bilen lå det en lommebok, en harddisk og bilnøklene til en annen type bil enn denne Skodaen, forteller Arnvard.

Bilen sto forlatt midt i bakken.

Etter 40 minutter kom to politibiler til stedet med seks politifolk samt politihund.