Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap og sørkoreanske medier meldte onsdag at hærens stabssjef Ri Yong Gil ble henrettet tidligere denne måneden for korrupsjon og for å ha planlagt en sammensvergelse. En kilde med kjennskap til Nord-Korea opplyser det samme til Reuters.

Sørkoreansk etterretning vil ikke kommentere saken, og det har ikke vært mulig å få opplysningene bekreftet. Hvis opplysningene om henrettelse skulle stemme, vil dette være den siste i en rekke angivelige henrettelser i det lukkede regimet etter at Kim Jong-un overtok makten i 2011. Nord-Korea pleier ikke å bekrefte henrettelser, men gjorde et unntak da Kims egen onkel ble henrettet, anklaget for korrupsjon i 2013. Han var ansett som landets nest mektige person.

I august i fjor ble det meldt at tidligere visestatsminister var blitt henrettet for å ha utvist «dårlig arbeidsmoral» og uenighet i Kims landbrukspolitikk. Tre måneder tidligere skal forsvarsminister Hyon Yong-chol ha blitt henrettet, angivelig for forræderi etter å ha sovnet under flere militære arrangementer. (©NTB)