78 år gamle Cosby er siktet for seksuelt overgrep mot en kvinne for over et tiår siden. Advokatene hans mente en tidligere avtale med påtalemyndigheten ga ham immunitet mot videre rettslig forfølgelse. Avtalen den gangen førte til at Cosby ga en sivilrettslig forklaring der han innrømmet å ha gitt en kvinne det han beskrev som allergimedisin i forkant av at de hadde seksuell kontakt, som Cosby sier kvinnen samtykket til.

Dommer Steven O'Neill konkluderte onsdag med at avtalen ikke ga grunnlag for å stoppe den pågående straffesaken mot den kjente komikeren og TV-stjernen.

— Jeg finner igjen grunn til å støtte begjæringen fra Cosbys advokater.

Neste steg i prosessen er en høring for å fastslå om det er tilstrekkelige beviser i saken til at det kan holdes hovedforhandling.

Kvinnen har sagt at Cosby sløvet henne med alkohol og medikamenter før han voldtok henne. Over 50 kvinner har anklaget Cosby for overgrep som strekker seg så langt tilbake i tid som 1960-tallet. Mange av disse er foreldet, og saken i Pennsylvania er den eneste som hittil har ført fram til en strafferettslig behandling. (©NTB)