— Tilbakemeldingene fra spisestedene tyder på at vi får en økning i år, og slår rekorden fra i fjor. Den var på 49.668 solgte retter, sier prosjektleder Henning Vestavik til Fædrelandsvennen.

Han forteller entusiastisk om gode tilbakemeldinger både fra innehavere og publikum.

— Vi er veldig happy med at vi slår fjoråret. Vi har utvidet i år med store restauranter som Egon og Big Horn, men tilbakemeldingene er at alle spisestedene opplever økning.

- Så blir det spennende å se hvor langt over 50.000 retter vi ender, sier han.

**Les på krsby.no:

- Midt i uka spør man seg "why God, why?"

- Dette har jeg gledet meg til lenge**

- Stolte

I år der det 48 spisesteder å velge mellom, fra 45 i fjor. Årets «Spis for 100» er den sjette i rekken, etter den spede begynnelsen med 12 spisesteder i 2010. — Vi er stolte av å kunne presentere det vi mener er den beste, bredeste og mest varierte festivalmenyen til nå. Alle stedene skjønner at de nå må vise seg fra sin beste side for at gjestene skal komme tilbake. Det er alt fra laks, torsk og hummer, til raw food og spare ribs, foreller han.

— Jeg pratet nettopp med Harald Andersen, lederen av Kvadraturforeningen, og han sa at han måtte stå litt i kø på Bølgen & Moi. Men selv om det er litt kø rundt omkring, så går det bra, og det er nok av steder å velge mellom, sier han.

- Tar besøkene seg enda mer opp når helga nærmer seg?

— Vi ser jevn stigning hele uka. Men det varer til og med søndag, og da er det morsdag. En perfekt dag til å ta med mor ut, og slippe oppvasken hjemme, sier Henning Vestavik.

Stem på din "Spis for 100"-favoritt her!

Og her er menyen:

Amigos

Chili Con Carne: Oksekjøtt kokt med løk, tomat, bønner og chili. Serveres med ris og salat

Bakgården Både &

Hjemmelaget kjøttsuppe serveres med brød, toast eller flatbrød

Bakgården Restaurant

Kjøkkensjefens herlige utvalgte tapasfjøl, serveres på en kortreist fjøl fra Froland

Big Horn Steakhouse

Ytrefilet serveres med rødvinsaus stekt løk, champignon og Big Horn poteter

Brasserie C (Hotel Caledonien)

Godt krydret og grillet indrefilet av okse. Serveres med pastinakkpuré friske grønnsaker, saltbakte poteter og peppersaus

Bølgen & Moi

Braisert Frilandsgris - variasjon på langtidsstekt nakke og kjake, sitron og urtepanko, fennikel, cherrytomat, estragonsjy og potet-hvitløkspuré.

Clarion Ernst

Urtemarinert Svinenakke med bakte rotgrønnsaker, hasselbakkpotet og portvinsaus.

Café Dronningen (Hotel Norge)

Kongen av Amazonas: ovnsbakt Paiche, verdens største fersk-vannsfisk med en delikat smak som minner om kveite. Serveres med rotpuré, brokkoli, rødvinssaus og amadinepoteter.

Christianssand Brygghus

Grillet hummer: Halv hummer grilles og serveres med urtesmør, safranris med grønnsaker og Key Lime saus

Drømmeplassen

Vår berømte gulrotkake! Hjemmebakt bunn med friske gulrøtter og deilig hjemmelaget ostekrem på toppen. For 6 personer.

Egon Restaurant

Velg mellom:

  1. Kylling BLT Sandwich: Kyllingbryst og stekt bacon, tomat, majones og fries.

2)Tagliatelle Carbonara med ruccula, bacon og sopp

  1. Pizzabuffet frem til kl. 18.00

Food Asylum

Sushi100 with Alaska Roll 4 pieces, California Roll 6 pieces, Tempura Salmon Roll 4 pieces. Total 14 pieces.

Frk. Larsen

Hjemmelagde kjøttboller. Tomatsaus med urter og hvitløk, Potetpuré og frisk ruccula

Gastropuben på Kick

Brassert okseskank med gulrotpure, gulrot, syltet småløk, amandinepoteter og rødvinsaus.

Geheb Conditori

Hjemmelaget kremet kyllingssuppe serveres med ferske rundstykker

Harvey’s

Harvey’s Famous Cheeseburger med fries og purreløkdip. Hjemmelaget, berømt i 18 år og nylig kåret til “byens beste”!

Herlig land!

Chicken Couscous: Grillet kyllingfilet serveres på couscous med frisk salat og currytzatziki.

Hos Naboen

Viltburger fra Fjellgarden Hovden.Reinsdyr, elg og storfe blandet til en saftig burger som serveres med bacon, hvitløkssopp, salat, tomat, agurk, rødløk, aioli, pommes frites m/dip.

Håndverkeren

Pulled Pork BBQ Sandwich, servert med fries og rancherdressing. Nylig vinner av “årets produkt” på en stor Asko-utdeling!

Indian Ocean Tandoori

Velg mellom:

1) Palak Chicken: Kylling tilberedt med spinat, ingefær, hvitløk og krydder.

  1. Himalayan Lamb Curry: Lam kokt i tre timer med 12 forskjellige krydder og urter.

Jonas B. Gundersen

Velg mellom en herlig pastarett; Pappardelle Bolognese, en smakfull Pizza Piccante eller en Piadina med tunfisk.

Kathmandu Thali restaurant

Nepali Chicken Tarkari

Kast Loss (Kilden)

Ovnsbakt kyllinglår i hvitvin, løk og laurbærblad. Serveres med rotgrønnsaker, estragonsaus og urtepoteter.

Kjøkkenskapet Aquarama

Vår populære kylling i karri suppe serveres med valgfri 0,5l mineralvann

Kjøkkenskapet Lillemarkens

Vår populære kylling i karri suppe serveres med valgfri 0,5l mineralvann

Le Monde Restaurant

Couscous tzatziki: Serveres med grillet kylling eller kjøtt.

Le’s Kitchen

Bun bo xao; Risnudler med oksekjøtt og vårrull. Serveres med friske urter, salat med peanøtt og fiskesaus.

Lille Bageri

Vår fantastiske sjokoladekake! Hjemmebakt bunn med masse lag av sjokolade. For 6 personer.

Lille Istanbul

Velg mellom:

  1. Iskender kebab: Hjemmelaget Døner kebab, serveres med bulgur eller ris, grønnsaker, yoghurt, smør,

hjemmelaget tomatsaus og brød.

  1. Tavuk sish: Grillet kyllingfilet på spyd. Serveres med hjemmelaget tomatsaus, bulgur, champignon, løk og poteter.

Mai Oishi Sushi

14 biter sushimeny: 6 biter frityrstekt tempurakylling, 4 biter Crunchy California, 4 biter laks avokado maki toppet med teriyaki- saus, mangosaus og chillimajones.

Mingalaba

Cheta Aalu: Beinfrie kyllingbiter og potetbåter kokt i tradisjonell nydelig burmesisk currysaus. Serveres med basmatiris.

Mother India

Murg Curry: Kokte kyllingstykker i en nydelig tradisjonell indisk

krydder- og currysaus.

Patricks Pub & Restaurant

Filet Royal: Ovnsbakt indrefilet av svin serveres med husets potetstappe, sauterte grønnsaker og soppsaus.

Peppes Pizza

Velg mellom 4 av våre bestselgende Freestyle California pizza. Pizza med tynn bunn og smaksrik topping. Velg mellom Pepperoni Calabra, BBQ-chicken, Vegetarian eller Farmers Ham.

Pizzabakeren, Torridalsveien

Valgfri medium pizza.

(Kun tilgjengelig på Pizzabakeren, Torridalsveien)

Scandic Kristiansand Bystranda

Stekt laks serveres med fennikel kompott, potet- og sellerikrem og eplevinaigrette

Sjøhuset

Steinbit med savoykål, hasselnøtter og pasjonsfrukt beurre blanc

Slakter Sørensen

BBQ-Spareribs som er røkt i fire timer for den perfekte BBQ-smaken. Serveres med maispurè og pommes frites

Snadderkiosken

Tangenburger 160gr., 0,5l valgfri brus + en «ventepølse«(wienerpølse hotdog)

The Great Indian Restaurant

Chicken korma: Kylling kokt i en aromatisk kremet saus med friske indiske urter.

Tilstede Mat & Mer

Velg mellom:

  1. Ovnsbakt torsk fra Flekkerøy. Serveres med sesongens rotfrukter, potetpure med friske urter og hvitvinssaus.

  2. Sjokolade- og kaffekrydret bønnegryte, serveres med sesongens rotfrukter og potetpure med friske urter.

  3. 2 stk. valgfri Rawfoodkaker. Glutenfri, laktosefri og sukkerfri!

Tollboden Burger Bordello

Velg mellom:

  1. Black Angus burger med tørrsaltet bacon og amerikansk Cheddar

  2. Black Angus burger toppet med to typer grønn chili, amerikansk Cheddar, karamellisert løk og chipotledressing

Victoria Pub

En axel i røysa: Bratwurstpølse i brød med makaroni, cheddar ostesaus, bacon, revet osteblanding og vårløk. Serveres med båtpoteter.

Villa Marina

Biff fra grillen: Grillet biff av mørbrad serveres med grønn peppersaus, grønnsaker og ovnsbakte poteter.

Værtshuset Pieder Ro

Stekt laks med gulrot, agurksalat, hollandaise og poteter.

Zarina’s

Fritt valg fra pizza- og pastameny

  • dessert: Tiramisu