— Tilbakemeldingene fra spisestedene tyder på at vi får en økning i år, og slår rekorden fra i fjor. Den var på 49.668 solgte retter, sier prosjektleder Henning Vestavik til Fædrelandsvennen.
Han forteller entusiastisk om gode tilbakemeldinger både fra innehavere og publikum.
— Vi er veldig happy med at vi slår fjoråret. Vi har utvidet i år med store restauranter som Egon og Big Horn, men tilbakemeldingene er at alle spisestedene opplever økning.
- Så blir det spennende å se hvor langt over 50.000 retter vi ender, sier han.
**Les på krsby.no:
- Midt i uka spør man seg "why God, why?"
- Dette har jeg gledet meg til lenge**
- Stolte
I år der det 48 spisesteder å velge mellom, fra 45 i fjor. Årets «Spis for 100» er den sjette i rekken, etter den spede begynnelsen med 12 spisesteder i 2010. — Vi er stolte av å kunne presentere det vi mener er den beste, bredeste og mest varierte festivalmenyen til nå. Alle stedene skjønner at de nå må vise seg fra sin beste side for at gjestene skal komme tilbake. Det er alt fra laks, torsk og hummer, til raw food og spare ribs, foreller han.
— Jeg pratet nettopp med Harald Andersen, lederen av Kvadraturforeningen, og han sa at han måtte stå litt i kø på Bølgen & Moi. Men selv om det er litt kø rundt omkring, så går det bra, og det er nok av steder å velge mellom, sier han.
- Tar besøkene seg enda mer opp når helga nærmer seg?
— Vi ser jevn stigning hele uka. Men det varer til og med søndag, og da er det morsdag. En perfekt dag til å ta med mor ut, og slippe oppvasken hjemme, sier Henning Vestavik.
Stem på din "Spis for 100"-favoritt her!
Og her er menyen:
Amigos
Chili Con Carne: Oksekjøtt kokt med løk, tomat, bønner og chili. Serveres med ris og salat
Bakgården Både &
Hjemmelaget kjøttsuppe serveres med brød, toast eller flatbrød
Bakgården Restaurant
Kjøkkensjefens herlige utvalgte tapasfjøl, serveres på en kortreist fjøl fra Froland
Big Horn Steakhouse
Ytrefilet serveres med rødvinsaus stekt løk, champignon og Big Horn poteter
Brasserie C (Hotel Caledonien)
Godt krydret og grillet indrefilet av okse. Serveres med pastinakkpuré friske grønnsaker, saltbakte poteter og peppersaus
Bølgen & Moi
Braisert Frilandsgris - variasjon på langtidsstekt nakke og kjake, sitron og urtepanko, fennikel, cherrytomat, estragonsjy og potet-hvitløkspuré.
Clarion Ernst
Urtemarinert Svinenakke med bakte rotgrønnsaker, hasselbakkpotet og portvinsaus.
Café Dronningen (Hotel Norge)
Kongen av Amazonas: ovnsbakt Paiche, verdens største fersk-vannsfisk med en delikat smak som minner om kveite. Serveres med rotpuré, brokkoli, rødvinssaus og amadinepoteter.
Christianssand Brygghus
Grillet hummer: Halv hummer grilles og serveres med urtesmør, safranris med grønnsaker og Key Lime saus
Drømmeplassen
Vår berømte gulrotkake! Hjemmebakt bunn med friske gulrøtter og deilig hjemmelaget ostekrem på toppen. For 6 personer.
Egon Restaurant
Velg mellom:
Kylling BLT Sandwich: Kyllingbryst og stekt bacon, tomat, majones og fries.
2)Tagliatelle Carbonara med ruccula, bacon og sopp
Pizzabuffet frem til kl. 18.00
Food Asylum
Sushi100 with Alaska Roll 4 pieces, California Roll 6 pieces, Tempura Salmon Roll 4 pieces. Total 14 pieces.
Frk. Larsen
Hjemmelagde kjøttboller. Tomatsaus med urter og hvitløk, Potetpuré og frisk ruccula
Gastropuben på Kick
Brassert okseskank med gulrotpure, gulrot, syltet småløk, amandinepoteter og rødvinsaus.
Geheb Conditori
Hjemmelaget kremet kyllingssuppe serveres med ferske rundstykker
Harvey’s
Harvey’s Famous Cheeseburger med fries og purreløkdip. Hjemmelaget, berømt i 18 år og nylig kåret til “byens beste”!
Herlig land!
Chicken Couscous: Grillet kyllingfilet serveres på couscous med frisk salat og currytzatziki.
Hos Naboen
Viltburger fra Fjellgarden Hovden.Reinsdyr, elg og storfe blandet til en saftig burger som serveres med bacon, hvitløkssopp, salat, tomat, agurk, rødløk, aioli, pommes frites m/dip.
Håndverkeren
Pulled Pork BBQ Sandwich, servert med fries og rancherdressing. Nylig vinner av “årets produkt” på en stor Asko-utdeling!
Indian Ocean Tandoori
Velg mellom:
1) Palak Chicken: Kylling tilberedt med spinat, ingefær, hvitløk og krydder.
Himalayan Lamb Curry: Lam kokt i tre timer med 12 forskjellige krydder og urter.
Jonas B. Gundersen
Velg mellom en herlig pastarett; Pappardelle Bolognese, en smakfull Pizza Piccante eller en Piadina med tunfisk.
Kathmandu Thali restaurant
Nepali Chicken Tarkari
Kast Loss (Kilden)
Ovnsbakt kyllinglår i hvitvin, løk og laurbærblad. Serveres med rotgrønnsaker, estragonsaus og urtepoteter.
Kjøkkenskapet Aquarama
Vår populære kylling i karri suppe serveres med valgfri 0,5l mineralvann
Kjøkkenskapet Lillemarkens
Vår populære kylling i karri suppe serveres med valgfri 0,5l mineralvann
Le Monde Restaurant
Couscous tzatziki: Serveres med grillet kylling eller kjøtt.
Le’s Kitchen
Bun bo xao; Risnudler med oksekjøtt og vårrull. Serveres med friske urter, salat med peanøtt og fiskesaus.
Lille Bageri
Vår fantastiske sjokoladekake! Hjemmebakt bunn med masse lag av sjokolade. For 6 personer.
Lille Istanbul
Velg mellom:
Iskender kebab: Hjemmelaget Døner kebab, serveres med bulgur eller ris, grønnsaker, yoghurt, smør,
hjemmelaget tomatsaus og brød.
Tavuk sish: Grillet kyllingfilet på spyd. Serveres med hjemmelaget tomatsaus, bulgur, champignon, løk og poteter.
Mai Oishi Sushi
14 biter sushimeny: 6 biter frityrstekt tempurakylling, 4 biter Crunchy California, 4 biter laks avokado maki toppet med teriyaki- saus, mangosaus og chillimajones.
Mingalaba
Cheta Aalu: Beinfrie kyllingbiter og potetbåter kokt i tradisjonell nydelig burmesisk currysaus. Serveres med basmatiris.
Mother India
Murg Curry: Kokte kyllingstykker i en nydelig tradisjonell indisk
krydder- og currysaus.
Patricks Pub & Restaurant
Filet Royal: Ovnsbakt indrefilet av svin serveres med husets potetstappe, sauterte grønnsaker og soppsaus.
Peppes Pizza
Velg mellom 4 av våre bestselgende Freestyle California pizza. Pizza med tynn bunn og smaksrik topping. Velg mellom Pepperoni Calabra, BBQ-chicken, Vegetarian eller Farmers Ham.
Pizzabakeren, Torridalsveien
Valgfri medium pizza.
(Kun tilgjengelig på Pizzabakeren, Torridalsveien)
Scandic Kristiansand Bystranda
Stekt laks serveres med fennikel kompott, potet- og sellerikrem og eplevinaigrette
Sjøhuset
Steinbit med savoykål, hasselnøtter og pasjonsfrukt beurre blanc
Slakter Sørensen
BBQ-Spareribs som er røkt i fire timer for den perfekte BBQ-smaken. Serveres med maispurè og pommes frites
Snadderkiosken
Tangenburger 160gr., 0,5l valgfri brus + en «ventepølse«(wienerpølse hotdog)
The Great Indian Restaurant
Chicken korma: Kylling kokt i en aromatisk kremet saus med friske indiske urter.
Tilstede Mat & Mer
Velg mellom:
Ovnsbakt torsk fra Flekkerøy. Serveres med sesongens rotfrukter, potetpure med friske urter og hvitvinssaus.
Sjokolade- og kaffekrydret bønnegryte, serveres med sesongens rotfrukter og potetpure med friske urter.
2 stk. valgfri Rawfoodkaker. Glutenfri, laktosefri og sukkerfri!
Tollboden Burger Bordello
Velg mellom:
Black Angus burger med tørrsaltet bacon og amerikansk Cheddar
Black Angus burger toppet med to typer grønn chili, amerikansk Cheddar, karamellisert løk og chipotledressing
Victoria Pub
En axel i røysa: Bratwurstpølse i brød med makaroni, cheddar ostesaus, bacon, revet osteblanding og vårløk. Serveres med båtpoteter.
Villa Marina
Biff fra grillen: Grillet biff av mørbrad serveres med grønn peppersaus, grønnsaker og ovnsbakte poteter.
Værtshuset Pieder Ro
Stekt laks med gulrot, agurksalat, hollandaise og poteter.
Zarina’s
Fritt valg fra pizza- og pastameny
dessert: Tiramisu