Søndag kveld går startskuddet for konkurransen som skal kåre Årets Sørlandsbedrift 2014. Fram til søndag 19. oktober klokka 20.00 kan du nominere en bedrift du mener fortjener tittelen — enten det er din egen arbeidsplass eller en annen som har utmerket seg positivt i året som gikk.

Du kan nominere en eller flere bedrifter til Årets Sørlandsbedrift 2014 fra og med søndag 12. oktober klokken 20:00 .

Legg inn ditt forslag på kandidat til Årets Sørlandsbedrift og oppgi hovedgrunnen til at nettopp ditt alternativ fortjener utmerkelsen.

Det kan være økonomiske resultater, spesielt gode produkter, godt omdømme, arbeidsmiljø eller samfunnsansvar.

Gi gjerne også en utdypende begrunnelse for hvorfor akkurat denne bedriften bør kåres til Årets Sørlandsbedrift.

Nominerte bedrifter må ha forretningsadresse på Sørlandet, overskudd siste regnskapsår, tilstrekkelig egenkapital og ha utmerket seg positivt i 2014.

Alle nominasjoner forhåndsmodereres av Fædrelandsvennen på hverdager mellom klokken 09.00 og 16.00.

Legg inn ditt forslag, og ta med en setning om hvorfor nettopp ditt alternativ fortjener utmerkelsen.

Kriteriene for å bli med i konkurransen er at bedriften har forretningsadresse på Sørlandet, overskudd siste regnskapsår, tilstrekkelig egenkapital og har utmerket seg positivt i 2014. ## En del av avisens rolle

Nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen, Christian Stavik, mener det å arrangere en konkurranse som Årets Sørlandsbedrift er en del av Fædrelandsvennens rolle som mediehus.

— Vi engasjerer leserne våre og finner fram til nye og spennende saker gjennom digitale kanaler. Det er en moderne for journalistikk som vi tåler å se ganske mye til, sier Stavik.

- Veldig god respons

Han mener det er naturlig å samle næringslivet på Sørlandet om en slik kåring og sier responsen er veldig god.

— Vi har hatt veldig god erfaring de to foregående årene med konkurransen. Det som har vært gøy er engasjementet før og under avstemningen, sier nyhetsredaktøren, som håper på enda flere nominasjoner og stemmer enn i fjor.

Leserne bestemmer

I 2013 fikk Fædrelandsvennen inn hele 130 forslag fra leserne. Går Staviks drøm i oppfyllelse vil dermed årets jury, som presenteres tirsdag, få en enda tøffere oppgave med å plukke ut sju av de åtte bedriftene som går videre til sluttspillet. Den siste finalisten stemmes fram av leserne selv.

Slik stemmer du

Årets Sørlandsbedrift 2014 er en kåring av landsdelens beste bedrift i regi av Fædrelandsvennen.

Leserne stemmer fram vinneren, som presenteres 27. november. Avstemmingen starter 23. oktober.

Strømmestiftelsentok seieren i fjorårets konkurranse. I 2012 valgte leserneStormbergsom Årets Sørlandsbedrift, mens Grimstad-bryggerietNøgne Ø – Det kompromissløse bryggeri, fikk juryens pris.

Sluttspill

Deretter er det de samme leserne som stemmer fram vinneren etter cup-prinsippet. To og to bedrifter møtes, og vinneren som får flest stemmer går videre. I fjor ble det registrert over 14.000 godkjente stemmer i løpet av konkurransen.

Stavik er ikke redd for at bedriftene er mettet på konkurransen etter tre år.

— Jeg vet at næringslivet på Sørlandet tåler en årlig kåring, og det skjer så mye spennende i landsdelen at det er gøy å være med på å løfte frem de gode eksemplene, sier nyhetsredaktøren.

Fjorårsvinneren

2013: Det var stormende jubel hos rosakledde Strømmestiftelsen-ansatte da de fikk rede på at de hadde vunnet finalen i fjorårets konkurranse. Foto: Tore André Baardsen

I fjor kunne Strømmestiftelsen smykke seg med den prestisjefylte tittelen Årets Sørlandsbedrift, etter å ha slått ut GE Healthcare, NOV og Seafront Group i sluttspillet.— Jeg har en utrolig takknemlighet, ydmykhet, men også stolthet over at en liten bedrift i Skippergata har blitt kåret til Årets Sørlandsbedrift, sa generalsekretær i Strømmestiftelsen Øyvind Aadland like etter det ble klart at bedriften hans vant konkurransen i fjor.

Nå er det altså opp til leserne å bestemme hvem som fortjener årets tittel, ved å lansere DIN kandidat.