— Loven som nylig ble vedtatt er et forkastelig stykke lovarbeid som oppfordrer til diskriminering av en hel gruppe med amerikanske borgere, skrev Pearl Jam på sin Facebook-side.

Pearl Jam skulle spilt i delstatshovedstaden Raleigh denne uka, og Boston, som hadde størst suksess på 70- og 80-tallet etter gjennombruddet med monsterhiten «More than a feeling», skulle ha spilt tre konserter i staten i mai.

Tidligere har Ringo Starr, Bruce Springsteen, Bryan Adams og Cirque du Soleil også avlyst opptredener i North Carolina i protest mot loven. Mer enn 160 bedriftsledere har skrevet under på et brev fra Human Rights Campaign som tar til orde for at loven oppheves.

North Carolina ble i forrige måned den første staten i USA som krever at transpersoner bruker toaletter og garderober på skoler og andre offentlige anlegg som samsvarer med deres fødte kjønn og ikke kjønnet de identifiserer seg med.

I Tennessee ble en tilsvarende lovendring trukket i delstatsforsamlingen mandag av forslagsstilleren, republikaneren Susan Lynn, for videre studier, ifølge avisa The Tennessean. (©NTB)