Kristiansand-forfatteren og musikeren Terje Dragseth er tildelt den danske litteraturprisen F.P. Jacs Mindelegat for 2016. Prisen innebærer en sjekk på 25.000 kroner, og et nummerert litografi av kunstneren Erik A. Frandsen.

På Facebook uttrykker Dragseth med stor glede at han har mottatt den prestisjetunge prisen i nabolandet.

— Takker og bukker til jury og hiver hatten høyt opp i skyene, skriver en fornøyd Dragseth i et innlegg, som er kommentert og likt av flere kolleger og venner.

Hans siste diktsamling «Jeg skriver språket» fra 2015, som er utgitt på forlaget Cappelen Damm, har generert flere gode anmeldelser i landets aviser. I tillegg ble han også nominert til årets runde med Sørlandets Litteraturpris.

Emil Otto Syvertsen, anmelder i Fædrelandsvennen, er en av dem som skryter av diktsamlingen.

— Her møter jeg en erfaren dikter, en som har jobbet med ord og språk og rytme i mange år, som har bred lesning og dyp orientering, som øser av sin poetiske overflod. Dette er hele skriftens, språket, poesiens og litteraturens historie som er forsøkt fanget i noen linjer, skriver Syvertsen i anmeldelsen.

Også Aftenpostens Henning Howlid Wærp roser Dragseths nyeste verk.

— Terje Dragseth viser seg som en Henrik Wergeland av vår tid i denne energiske diktsamlingen, skriver Wærp i anmeldelsen.

Dragseth vil motta prisen i Danmark mandag 8. august. Tidligere har danske forfattere som Asger Schnack, Klaus Høeck og Asta Olivia Nordenhof mottatt prisen. Prisen er oppkalt etter den danske dikteren Flemming Palle Jakobsen, som døde i 2008.