— Det er mange gode låter med kjente artister og låtskrivere. Det er et ekstremt sterkt heat. Så vi ser på oss selv som underdogs, sier Bjønnes til Fædrelandsvennen.

Det er få timer til bandet hans Fjellfolk skal forsvare Bykles og Sørlandets ære i Melodi Grand Prix. Den andre delfinalen går av stabelen i kveld og Bykle-trioen konkurrerer mot blant andre Hans-Erik Dyvik Husby (mer kjent som Hank von Helvete) og tidligere Idol-finalist Margaret Berger.

Fædrelandsvennen følger Mgp utover kvelden!

Bjønnes har fått en liten pause fra hektiske forberedelser og er oppglødd etter en strålende anmeldelse i VG. Avisen gir i dag trioen en femmer på terningen og omtaler sørlendingenes låt som høydepunktet blant kveldens bidrag. Setesdølen mener likevel han klarer å holde nervene i sjakk.

— Vi prøver å fokusere på musikken og se på dette som en vanlig konsert. Det er en voldsom virak her, men det må vi bare glemme, sier Bjønnes som har skrevet låten "Ulvetuva", som han fremfører med Helga Jacobsen (vokal) og Tor Hoslemo (hardingfele).

Bjønnes 1.jpg Foto: Torstein Øen

Det er seerne som avgjør i delfinalene, og det betyr naturligvis at Bjønnes håper på hjelp hjemmefra.— Vi prøver å mobilisere Setesdal og Sørlandet, for vi håper veldig sterkt å komme til Oslo. Det er først og fremst det som er målet, sier Bjønnes på telefon fra Florø, før han skal sminkes opp til generalprøve.

De tre bidragene som får flest stemmer i hver delfinale går til finalen i Oslo. En jury skal også plukke ut et "wildcard" som får den siste plassen.