NOVE MESTO: 30-åringen innrømmer at hun i mange år var litt lei skiskyting, men etter en mammapause, er hun nå tilbake tilsynelatende som en bedre skiskytter enn noen gang.

— Jeg startet opp igjen treningen for fullt i midten av august, og hadde ikke forventet å hevde meg allerede denne sesongen. Akkurat det er jeg overrasket over, men jeg har fått et litt forandret syn på det meste. Det har gått fint å kombinere trening med å være mamma til lille Anne selv om det har vært mange knallharde dager der jeg har stått opp tidlig for å trene og deretter dra rett hjem for å amme. Det har satt skiskyting i et litt annet perspektiv for meg, sier Ann Kristian Aafedt Flatland dagen etter at hun fikk hele nasjonens sympati og medfølelse da hun falt fra det som var i ferd med å bli et sølvløp.

Blitt bevisst

Å bli mamma til Anne føler Ann Kristin har vært med på å gi henne et annet syn på hverdagen.

— Jeg er blitt mer bevisst meg selv. Gjennom å finne ut av hvordan datteren min har det og hvilke behov hun har, har jeg også blitt bedre kjent med hva jeg selv behøver for å fungere godt. Så langt her det gitt bare positive utslag for meg som skiskytter. Så får vi se hvordan det utvikler seg videre når Anne vokser og krever enda mer av min oppmerksomhet, sier en tydelig reflektert mamma.

Drømmer om Oslo-VM

Helt siden Aafedt Flatland startet opp igjen treningen, har neste års OL i Sotsji vært det sportslige målet. Det pågående VM i Nove Mesto er bonus. Likeså at hun allerede nå er med å kjempe med de beste allerede.

— Kan medalje her i dette VM og eventuelt i Sotsji neste år få deg til å fortsette ut over OL?

— Det er lov å drømme om VM i Holmenkollen i 2016, men, nei, fortsatt ser jeg ikke mer enn ut neste sesong. Det som bestemmer hva jeg gjør til syvende og sist, er hvordan et liv som skiskytter fungerer sammen med det å være mamma. Jeg har lyst til å følge opp Anne tett. Nå har jeg mange gode hjelpere rundt meg og er motivert selv. Så får vi se hvordan dette fungerer i året som kommer, sier 30-åringen som har hatt sin snart ti måneder gamle datter hos seg i Nove Mesto fram til mandag.