En time var spilt av dagens treningskamp mot Aalborg og Christian Gytkjær hadde nettopp utlignet til 1-1 da Mushaga Bakenga kom inn.

Til stor applaus fra de fremmøtte på langsiden entret den tidligere så utskjelte 23-åringen Lerkendal-matta for første gang siden han sikret bronse mot Viking på tampen av 2011-sesongen.

Nå ser det ut til at et fire år langt opphold i diverse klubber rundt om i sentral-Europa og Romsdal kan ende med overgang til klubben han slo gjennom i.

Seks minutter senere styrte Bakenga inn 2-1 med hodet på en pasning fra Jonas Svensson. Kvartret før slutt satte han inn 3-1 før Gytkjær fastsatte sluttresulatet til 4-1 på straffe i sluttminuttene.

Sjansesløseri

Vårsesongen er glemt i Trondheim. På et iskaldt Lerkendal skulle Rosenborg teste Europacup-formen mot den danske seriefemmeren fra 2015-16-sesongen. Rosenborg testet seg i en lett økt mot Verdal i 5-0-seieren onsdag, men i dag var vanskelighetsgraden økt til Aalborg — omtrentelig nivå Rosenborg kan støte på i andre kvalifiseringsrunde til Champions League.

To store muligheter skapte Rosenborg det første kvarteret, men effektiviteten var ikke på hjemmelagets side. Christian Gytkjær var først involvert da han var fremme på et hodestøt fra kloss hold etter fem minutter, men Aalborg-keeper Nicolai Larsen reddet glimrende.

Rosenborg var klart best på eget gress, og burde tatt ledelsen etter 14 minutter da Gytkjær hælsparket Helland fri alene med samme keeper. Avslutningen gikk dessverre skyhøyt over Aalborg-målet. Bare minuttet senere måtte Larsen på nytt kaste seg da Gytkjær fikk heade fritt igjen, men ingen luktet returen fra den danske målvakten.

Danskene vassere

Også danskene burde scoret tidlig. Etter 18 minutter kom Christian Bassogog seg fri på kant og fikk slått inn i duell med Holmar Eyjolfsson. På bakre stolpe hadde Marco Mellinger løpt seg fri, men på åpent mål presterte han å heade utenfor.

Etter dette roet kampen seg ned, og gjestene tok mer over kula. Sju minutter før pause kom kampens til da største sjanse. Pål André Helland fikk muligheten fra venstresiden og som vanlig fra den siden ble det farlig med hemnværingens venstrefot. Overside av tverrligger ble resultatet og dermed fremdeles målløst.

Det endret seg etter 41 minutter. Jakob Blåbjerg kom seg foran Jonas Svensson og fikk styre inn 0-1 med hodet etter et hjørnespark.

Kjernen vekket RBK

RBK kom friskt igang etter hvilen også, og både Mathias Vilhjalmsson og Mike Jensen hadde farlige forsøk i løpet av åpningsminuttene. Etter 56 minutter rullet trønderne opp en overgang, men Magnus Stamnestrø valgte å skyte i stedet for å rulle ut til Elbasan Rashani. Muligens et feilvalg og fremdeles en null i RBKs målprotokoll.

Så våknet hele Lerkendal etter 57 minutter. Hjemmesupporterne var lei ferien og bare minuttet etter at en håndfull syngende kastet litt glans over oppgjøret fant Helland den stadig giftigere skuddfoten til Gytkjær. På vakkert vis utliknetdansken med et godt volleyskudd.

Minuttet etter var det tid for Mushaga Bakenga-gjensyn igjen på Lerkendal. Bakenga brukte bare 13 minutter på å score sitt for RBK på Verdal for tre dager siden, og heller ikke i lørdag skulle han sløse med tiden. Sju minutter etter at han fikk applaus for sin entré, presenterte han seg med å heade inn en fin crosser fra Jonas Svensson. På bakre stolpe bukket han inn 2-1 med sitt andre mål på få dager.

Kvarteret før slutt la samme mann på til 3-1 alene med keeper på nok en pasning fra Svensson, før Emil Nielsen ble felt i kampens siste minutt. Den straffen tok Gytkjær seg av, sendte keeper feil vei og fastsatte sluttresultatet til 4-1.