MANCHESTER UNITED-BURNLEY 0-0 / WEST BROMWICH-MANCHESTER CITY 0-4

Burnley kjempet tappert og sikret seg ett poeng på Old Trafford lørdag. Dermed ble det en ny ettermiddag med frustrasjon for Manchester United.

Allerede ved pause kokte det over for manager José Mourinho. I andre omgang dukket han ikke opp ved sidelinjen. Senere viste TV-bildene at portugiseren satt på tribunen.

Ifølge BBC skal Mourinho ha blitt utvist i pausen, for å ha skjelt ut dommer Mark Clattenburg.

Mourinho ble blant annet rasende da Matteo Darmian ikke fikk straffe på overtid i første omgang. Darman gikk i bakken etter å ha vært nær Burnleys Jon Flanagan.

Det er imidlertid usikkert om det var denne hendelsen som fikk Mourinho til å reagere så sterkt mot Clattenburg.

DET ER LANGT FRA FØRSTE GANG MOURINHO ER I TRØBBEL: Nærmer seg tre millioner i bøter.

— Går utrolig lett i bakken

I TV 2-studio var det delte meninger om Clattenburg burde blåst straffe. Kanalens fotballekspert Simen Stamsø Møller mente at det var straffe, mens kollega Petter Myhre var uenig.

— Darmian går utrolig lett i bakken, men det Flanagan gjør med å slenge ut beinet er utrolig dumt, så jeg heller mer mot ja (det er straffespark) enn nei, sa Stamsø Møler.

Ander Herrera fikk sitt andre gule kort for denne taklingen på Dean Marney. Det gjorde vondt verre for hjemmelaget. Foto: REUTERS

— Jeg syns ikke at det hindrer ham. Han utnytter at det er kontakt og kaster begge beina opp. Jeg syns ikke det er nok til at det er straffespark, men det er blitt dømt på slike tidligere, sa Myhre.Manchester United kan uansett laste svake avslutninger for tapet. Hjemmelaget skapte mange sjanser, også etter at Ander Herrera ble utvist 20 minutter før slutt.

Blant annet misset Zlatan Ibrahimovic fra rundt to meter etter en flott innlegg fra Paul Pogba like før slutt. På overtid misset også innbytter Wayne Rooney en gedigen mulighet etter å ha løpt seg fri inne i feltet.

— Det er helt utrolig at de ikke scorer, sier Myhre.

Manchester United er dermed hele åtte poeng bak byrival Manchester City og Arsenal, som leder an i Premier League med 23 poeng.

Agüero-show

For de lyseblå fra Manchester var nemlig Sergio Agüero for alvor tilbake i scoringshumør lørdag, da West Bromwich ble slått 4-0. Argentineren scoret to av gjestenes mål på The Hawthorns og sørget samtidig for at City tok sin første seier på sju kamper uansett turnering. Det gir manager Pep Guardiola større grad av arbeidsro foran det viktige mesterligamøtet med Barcelona kommende uke.

Med seieren svarte også Manchester City på utfordringen fra Arsenal, som tidligere lørdag overtok tabelltoppen med 4-1-seieren over Sunderland. 4-0-seieren sendte City tilbake i tet, med to plussmål mer enn Arsenal.

Utall sjanser

19 minutter var spilt da Aguero var frampå for første gang lørdag. Tyske Ilkay Gündogan sendte argentineren gjennom hjemmelagets forsvar med en nydelig stikker, og fra spiss vinkel hamret måltyven ballen i hjørnet.

Det var tydelig på feiringen at det betydde mye for Sergio Agüero å score igjen. Argentineren herjet mot West Bromwich. Foto: AP

Ti minutter senere hadde Agüero en enda mer bildeskjønn scoring på lager. Argentineren snappet ballen etter rot i West Bromwich-forsvaret og sendte den vakkert opp i krysset bak keeper Ben Foster.Ufortjent med to tidlige City-mål var det ikke. Mannskapet til Pep Guardiola dominerte kampen og skapte et utall sjanser før pause.

Dominansen fortsatte ikke i like stor grad etter pause, men gjestenes seier var aldri truet.

Gündogan strålte

3-0-målet kom da Agüero fant Gündogan i feltet med en smart ball. Alene med keeper var den tyske midtbanespilleren iskald. 4-0 kom også fra tyskerens fot rett før slutt etter forarbeid av innbytter Kevin De Bruyne.

West Bromwich har dermed ikke slått City på ti kamper.

Neste oppgave for Agüero og lagkameratene er tirsdagens mesterligamøte med Barcelona. Der bør det bli minst ett poeng dersom ikke Manchester-laget skal havne i trøbbel med tanke på avansement til cupspillet.

Tottenham fortsatt ubeseiret

Tottenham er fortsatt alene om ikke å ha tapt i Premier League denne sesongen. Lørdag ble 1-1 hjemme mot Leicester.

Nederlandske Vincent Janssen sendte hjemmelaget i ledelse på straffespark minuttet før pause. Janssen ble selv felt og var sikkerheten selv fra krittmerket.

De danske landslagskameratene Christian Eriksen og Kasper Schmeichel slo av en prat etter 1-1-kampen mellom Tottenham og Leicester. Foto: AP

Tre minutter tidligere hadde lagkamerat Dele Alli hatt en strålende mulighet til å gjøre 1-0, men den formsterke midtbanespillerens avslutning smalt i tverrliggeren bak Leicester-keeper Kasper Schmeichel.Annen omgang var tre minutter gammel da gjestene utlignet. Forrige sesongs storscorer Jamie Vardy slo et smart innlegg mot bakerste stolpe, og der var sommerkjøpet Ahmed Musa våkent framme og satte inn 1-1. Dermed er Tottenham nummer fire i Premier League etter ti spilte kamper. Leicester ligger sju plasser lenger ned. Kommende uke skal mannskapet til Claudio Ranieri ut mot Ståle Solbakkens FC København i mesterligaen. (©NTB)

Hør Aftenpodden Sport hvor drapstrusler, Johaug-saken, spinnvill kommentator og nedrykksdrama er blant temaene: